Thursday – Thirst Day: четири блажени часа с четири коктейла в четвъртък

Вкусът, заради който настръхваш

0 коментара Сподели:
Glenmorangie

Какво ще стане, ако в четвъртък след работа прекараме четири блажени часа в една новооблагородена градина в центъра на София? Най-много да опитаме четири коктейла! Получаваме поканата четири дни преди ледчетата да затанцуват в чашите ни: шеф Алекс Иванчев и Алекс Петков ще въртят магии в кухнята и зад бара в Styx. Ще съчетават уиски с храна и както Алекс (шеф-ът, защото в този момент барманът гарнираше перфектно балансирани сауъри с дехидратирани резенчета банан) щеше каже около 19:30 същата вечер: „Показваме, че да пиеш уиски не значи да седиш в тежка обстановка. Тук имаме бао бън със свинско коремче – ето с такъв стрийт фууд например, уискито върви супер!“

Първата глътка от събитието, забъркано благодарение на основната съставка Glenmorangie, сгря небцето като онова топло слънце на май, което чакаме още от януарските студове.

Четворките щяха да водят преживяването докрая, защото поводът, по който се събрахме в новата ни любима градина наблизо, са именно четирите вкуса на шотландското уиски: The Original, The Lasanta, The Quinta Ruban, The Nectar d’Or. Като екип на любимия ти Гайд, за който пиенето на коктейли е свещен ритуал, а отгатването на съставките в питието – любимо занимание за по залез слънце, се усмихнахме широко, защото класическите коктейли с уиски получиха заслужени нови вариации, изпълнени майсторски. Всички те, комбинирани с възможно най-подходящото за хапване, предизвикаха онова „мъркане“, което се чува само когато най-съвършените хапки се разтапят по повърхността на небцето.

Най-хубавата част е, че сътвореното от Алекс Иванчев и Алекс Петков няма да остане забулено само под финото наметало на вкуса през онези четири велики часа. Двамата впускат фантазия и умения в колаборация с Glenmorangie, от която резултатът е четири видеа под шапката на „Просто ВКУСНО“.

Пилотният епизод е посветен The Original, дестилирано за пръв път преди повече от 175 години в Шотландия и с право наричано „Уют в чаша“. Оригиналното 10-годишно Glenmorangie е прочуто с мекотата и пленителния си вкус – с фини цитрусови аромати и сладки нотки на мед, ванилов крем и праскова. Освен това е перфектно за сауъри – нещо, за което ти гарантираме и те насърчаваме да пробваш при първа възможност.

Целият вкус, при мисълта за който веднага настръхваме, е тук, където са не само епизодите на „Просто ВКУСНО“, но и рецептите на коктейлите. Жестоко!

За още бар вдъхновения – виж Барман, един Whiskey Sour моля, с аромат и история

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *