Kendrick Lamar изплува с нов албум, с който да ни потопи в дълбините си

На твоето внимание: пет трака от един от най-добрите музиканти, които си заслужава да чуеш

0 коментара Сподели:
Kendrick Lamar

„I’ve been goin’ through somethin’
One-thousand eight-hundred and fifty-five days
I’ve been goin’ through somethin’
Be afraid“

С тези думи дългоочакваният нов албум на Kendrick Lamar излиза на светло, точно One-thousand eight-hundred and fifty-five days след предходния. Малко по малко стана ясно, че следващата стъпка на едно от най-емблематичните MC-та на нашето време скоро ще се покаже на повърхността и ще ни потопи в дълбините си.

Mr. Morale & The Big Steppers е албум, разделен на две части, всяка от които с по девет песни.

Както обикновено, траковете служат, за да изразят непрекъснато развиващия се мироглед на артиста. Тънката смислова нишка, характерна за творчеството му, минава през всеки един и маркира съзнанието като с бръснарско ножче. Албумът е своеобразна изповед за недостатъците и обстоятелствата, които променят светогледа. След първото слушане осъзнаваш, че ти трябва малко повече време с осемнадесетте песни. Насаме.

Проблематиката обхваща голям смислов диапазон – пари, ментални проблеми, връзка с родители, любов, деца и родителство, расизъм, скръб.

По своему екзистенциален, човешкият и емпатичен елемент в творчеството на Kendrick Lamar има силата да достига дръзко, понякога болезнено и винаги откровено в главите ни. Той може умело да разказва историите си пред целия свят, а те обикновено са такива, в които ще се припознаеш.

В албума ще чуеш широк спектър от различни звуци и жанрове. В „изповедите“ взeмат участие и Beth Gibbons от Portishead, Sampha, Ghostface Killah, Baby Keem, Summer Walker, Kodak Black и др.

Смеем да кажем, че албумът, който в квинтесенцията си е интроспективен, потапя в същото наблюдение и самите нас.

P.S.: Kendrick Lamar е единственият хип-хоп изпълнител, който получава награда „Пулицър“ за музика за също толкова главозамайващия албум – DAMN. Превръща се в първия музикален артист, който не се изявява в класиката или в джаза, но печели престижното отличие. По този повод започваме с FEEL и ти пожелаваме приятно слушане в дълбините на неговия, но и твоя вътрешен свят.

За мен, за теб, за нас и тънките струни в душата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *