В София през уикенда: 30 – 31 Декември

Избрали сме ти малко дневни активности в последните дни от 2017-та.

0 коментара Сподели:

Последният уикенд на 2017 ти оставя две възможности – да го прекараш в размисли от типа "каква я мислих – каква стана" или просто да приемеш реалността и да се наслаждаваш на живота. Ние традиционно сме по второто, ето защо и този път сме ти подбрали дневни активности, с които да не преумориш ума и тялото и да си свеж за неделя вечер, или както някои я наричат – Нова година.

ДИМИТЪР КАЛБУРОВ – КАТО ЗА ПОСЛЕДНО
ПЕТЪК, ТЕРМИНАЛ 1, 19.30 ЧАСА

Пощенска кутия за приказки закрива годината с 10 разказа от Димитър Калбуров. Ако не си се смял достатъчно през 2017, това е твоят шанс да си наваксаш. Съдържанието на "1 кило риалити", сборника на Калбуров, издателите синтезират най-добре в следното: "житейска мъдрост за взаимоотношенията между мъж и жена, които Димитър е придобил посредством горчив опит и глупави решения. Текстовете са поливалентни и могат да бъдат полезни и на двата пола". Гост-четящ ще бъде Любен Дилов-син.

GRAPHIC NOVELS & COMICS SALE
ПЕТЪК, LEVEL UP (УЛ. БРАТЯ МИЛАДИНОВИ 12), 15.00 – 22.00 ЧАСА

Без да твърдим, че много разбираме от комикси, тази разпродажба ни се вижда епична. В списъка на заглавията, които можеш да откриеш там, са какво ли не – от X-Men и Wolverine до Deadpool. Ако не знаеш откъде да започнеш, 1001 Comics you must read before you die ни се струва отлична отправна точка.

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР РИМСКА СТЕНА
СЪБОТА, УЛ. СТАРА СТЕНА 5, 10.00 – 14.00 ЧАСА

Никой не е казал, че на Нова година трябва задължително да се слееш с тълпата на високи токове по барове и дискотеки. Може вместо това да врътнеш един миш-маш, да палнеш бенгалски огън и по леглата. Ако последното ти се струва привлекателно, то поне се постарай миш-машът да е приготвен добре. Съботният пазар на производителите на Римската стена не знае какво е това почивен уикенд, а изложителите ще те заредят с всичко, ей така, да ти върви по мед и туршия.

BIO BRUNCH
НЕДЕЛЯ, МОТТО, 11.00 – 17.00 ЧАСА

2017 беше годината, в която брънчовете най-после заеха своето място в неделната ни програма. Някак логично е да завършим с още един такъв – този в Motto. Бухтички, бургери, палачинки, омлети, бъркани яйца, сезонни плодове и домашни десерти, всички приготвени с продукти от местни био ферми. Звучи като добра късна закуска за дългата нощ, която ни предстои, и е така.

Ето още яки приключения из София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *