The Local: Глория Петкова

Тя е фурия в човешки облик

0 коментара Сподели:
gloria

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

През май на страниците ни блести Глория Петкова. Тя влиза с гръм и трясък, токчетата ѝ отекват по мрамора, и е твърдо решена да запали пламъчето в теб. Замята коса, а след дългите ѝ пръсти остава диря, показваща ти, че под фасадата си съжителстват в пълна хармония няколко алтер егота. Хипнотизира пред обектива, танцува до първите слънчеви лъчи, рисува магичен свят, говори с топлина и загриженост за равноправието, феминизма и семейството. Във видеото на Islands я виждаш като феноменално красиво извънземно, и очакваме следващите кадри, в които виждаме, че душата ѝ е от някоя друга планета.

Тук е човек, който ни дава да надникнем сред най-съкровените ѝ вещи – тези, които олицетворяват самата нея.

Дискът

Олицетворява, че съм DJ от много години, а двете групи, които са записани на него са стил, който може би ще изненада хората. Това показва колко другите не знаят за мен. Не съм особено открита, въпреки онлайн присъствието си. Мога да разкажа целия си живот в TikTok и хората пак няма да ме познават отблизо. Групите на дискът са готик – когато живеех в Париж открих публика за тази музика и я пусках там. Тук все още не, но стилът винаги ще ми е на душата.

Телефонът ми

Телефонът е нещо, без което не мога, той е средството, с което работя. От друга страна е и връзката ми с любими хора, защото майка ми живее в чужбина и само чрез него мога да я виждам. Единственият вариант, в който мога да си зарежа телефона е, ако всички мои близки са на едно място, но когато имам ангажименти имам нужда от него, за да знам как е дъщеря ми например.

Star Trek

Обожавам всичко sci-fi, наистина, и в Star Trek виждам олицетворение на мен и същността ми. To boldly go where no one has gone before. Това е първият телевизионен формат, който показва равенство между извънземни, китайци, руснаци и всякакви разнообразни създания, които работят заедно, за да направят света по-добър. Star Trek ни учи, че не всички „клингонци“ са лоши!

Виж още: Наръчник за щастлив живот

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *