Японската суперхрана

Зеленият матча чай е напитката на безсмъртните

0 коментара Сподели:

Матча е добре позната в средите на здравословните маниаци по цял свят. Кулинарните блогове се надпреварват да правят „зелени“ десерти, инстаграмърите багрят профилите си с нея, а отскоро матча става тренди и у нас. Ако сега откривате зеления прахообразен чай, знайте, че той съвсем не е нещо ново. Неговата родина е Китай, а начинът, по който се отглежда и консумира, е доразвит в Япония.

Матча е наречена така от японския монах Ейсай, който я открива заедно с дзен медитацията в Китай през XII в. Той разбира, че нейната консумация подобрява медитацията, като създава състояние на спокойна будност. По-късно самураите също научили, че пиенето на матча ги възстановява физически и ги подготвя психически за битка. През XVI в. напитката придобива художествена форма чрез чаената церемония, която става част от културния живот в Япония. След време тя е предпочитана и от японските студенти за по-добра концентрация.

17 пъти повече антиоксиданти от дивите боровинки. Експлозия от антиоксиданти.

Уелнес маниаците я харесват, защото регулира кръвната захар, предотвратява доста заболявания и е перфектната pre-workout напитка. Съдържа L-теанин, който в комбинация с кофеин увеличава алфа-вълните – действа едновременно успокояващо и тонизиращо. Засилва концентрацията и подобрява творческите способности, създавайки свежо настроение до 6 часа. А хлорофилът и антиоксидантите карат кожата да блесне.

5 пъти повече L-Theanine от конвенционалния зелен чай

Матча е тук, за да остане. Тя е крачка напред към балансирания начин на живот.

Виж още нещо от природата за твоята коса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *