Събития за седмицата: 9-15 май

Виж какво те очаква в столицата тази седмица

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Май цъфти с цветовете на люляка и усмивките, които срещаш по слънчевите пейки.

Партитата на открито вече те очакват зад всеки ъгъл, от всяка градинка долита весела глъч, а ние те каним за малко вътре, където те очаква магическа селекция от събития. Тази седмица те очакват поетическа антология, в която да се запознаеш със стихотворения на едни от най-добрите ни съвременни писатели, филм за неповторимия Nick Cave, базар за обновяване на пролетния ти гардероб и още.

Поетическа антология „Скритите букви“ в One Book Bookstore

На 11 май One Book Bookstore ще представи поетическата антология „Скритите букви“, която ще остане в книжарницата за една книга до 20 май. Идеята за поетическата антология „Скритите букви“ се появи като възможност да представи по-пълноценно и обособено поезията, част от проекта „Скритите букви“. Теса вдъхновени от пресечната точка между типографията, града и поезията. В поетическата антология „Скритите букви“ са включени по пет стихотворения на всеки един от поетите Анна Лазарова, Галина Николова, Георги Господинов, Иван Ланджев, Красимира Джисова, Марин Бодаков, Мария Калинова, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Никола Петров, Петър Чухов, Силвия Чолева, Стефан Иванов и Цочо Бояджиев, както и кратки интервюта с тях.

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

We all live our lives dangerously, in a state of jeopardy, at the edge of calamity…

Заснет в Лондон и Брайтън през пролетта на 2021 година, новият пълнометражен документален филм на Андрю Доминик THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE улавя изключителната творческа връзка между неповторимия Ник Кейв и мултиталантливия Уорън Елис и дава възможност да оживеят песните от най-новите им два студийни албума, Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) и Carnage (Ник Кейв и Уорън Елис). Филмът документира първите изпълнения на тези албуми преди началото на турнето им във Великобритания. Двамата музиканти с помощта на струнен квартет и певци вдъхват живот на всяка композиция. Във филма участва и тяхна близка приятелка и дългогодишен творчески партньор – Мериън Фейтфул.

MORPH x TRAUMER

Един от лидерите на модерната европейска хаус и техно сцена – TRAUMER, се качва на сцената в Yalta Club! Traumer е чест гост на едни от най-големите фестивали и клубове в света, той е артист, чиято персона и артистизъм силно блести и нямаме търпение да го посрещнем на 13 май. Познат е на широката публика с парчето си Hoodlum, което категорично се нарежда като един от най-големите хитове за изминалото десетилетие, издаден през лейбъла на Loco Dice – Desolat.

NOLD BY YOU POP-UP

Barter Community Hub ще е домакин на NOLD BY YOU POP-UP. Това е цветното пролетно събитие, по време на което всеки ще може да продаде сам своите находки, от които вече няма нужда, а някой друг търси. Без комисиона. Освен като участник, условията за което можеш да видиш на Facebook страницата на събитието, можеш да се включиш и като посетител, който да открие новите си любими дрехи. Предлагат ни рууфтоп с гледка, коктейли, готин DJ, брънч, йога, сладолед! И слънце!

Европейска нощ на музеите – София 2022

Дойде време и за това дългоочаквано събитие! Сами, в двойка, с приятели или със семейството, това новото издание на Европейската нощ на музеите ще ни отведе на приключение във времето, пространството и въображението. Повече от 45 музеи и галерии ни посрещат с изложби, ателиета, прожекции и многобройни артистични прояви. По време на Нощта на музеите ще можем да се запознаем с Micro-folie – френски дигитален музей, който съвсем скоро бе инсталиран в една от залите на Регионалния исторически музей – София по случай Председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз. По повод събитието Френският институт в България представя документалния филм „Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи“.

Какво си казахме с Никола Николов от Lobster и какво ни разказа за това да се чувстваш като дианабадския Илон Мъск

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *