Никола Николов за това да се чувстваш като дианабадския Илон Мъск

"Хубаво е да гледаш стари проекти и да видиш през какво си минал. В повечето случаи сега си по-добър от преди!"

0 коментара Сподели:
Nikola Nikolov

В динамиката на съвременната работна среда какво означава да бъдеш истинско про? Go Guide тръгва по следите на професионалистите, за които да бъдат в крак с работното време не е въпрос на мода. Запознавамете с хората, с които имейлите спокойно могат да бъдат срещи, и ти подсказваме как да се превърнеш в легенда на работното място. А ако се чудиш коя да бъде следващата спирка в кариерното ти развитие, не забравяй, че PokerStars е работното място, на което професионализмът среща един печеливш отбор.

От „траши“ моментите, както сам описва уличните кадри, подреждащи профила му в Инстаграм,

през дизайна в някои от най-успешните агенции до едно от най-прогресивните студиа у нас, където е илюстратор, този месец те срещаме с Никола Николов.

Как изглежда работното място на съвременния професионалист?
На бюрото ми има много неща, но малко са свързани с работа освен скицниците, в които генерирам идеите си. Открих за себе си, че е важно идеите да минават през скицник, преди да преминат към реализация.

Nikola Nikolov Profesionalistite

Трябва ли да си космополитна личност, за да създадеш продукт, който да излезе извън границите на родината?
Визията на Lobster е да създаваме качествени и интересни проекти, като не се ограничаваме само до комерсиалните. Може би успехът се крие в това, че непрекъснато опитваме нови подходи и създаваме студийни проекти, които ни помагат да разработим неща, невинаги възможни с клиенти.

Залагаме на идеята преди екзекуцията, защото идеите са това, което отличава добрия проект от технически добре разработения.

Има ли проект с твое участие, с който се гордееш?
През годините е имало много такива. Няма да забравя, когато във Wunderman Thompson, спечелихме брандинг на хъб за стартъпи, които произвеждат технология и техника за космически проекти. Дали пък не се чувствах като дианабадския Илон Мъск? Нещата в Lobster също си ги харесвам доста – някои от тях включват анимация за Microsoft Clarity и илюстрации за голям американски бирен бранд, които бяха публикувани във WIRED magazine. Хубаво е да гледаш стари проекти и да видиш през какво си минал. В повечето случаи сега си по-добър от преди!

Nikola Nikolov

На какво те научи професията ти?

Счупи зоната си на комфорт!

Усетиш ли рутината или че вече не вдигаш левъл, не се кефиш и стараеш, замисли се дали да не отидеш на друго, по-предизвикателно място.

В какво се изразява професионализмът за теб?

В това да намериш правилния подход спрямо всеки проект. Да знаеш по какъв начин да го разработиш, за да стане суперски. Или пък да знаеш към кого да се обърнеш, за да ти даде акъл.

Интервю: Какво си казахме с графичния дизайнер Христо Сахатчиев?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *