Посрещаме July Morning на плаж Камчия с Ritual Gatherings

0 коментара Сподели:
Ritual gatherings

Как ти звучи тридневен фестивал на плажа, при устието на река Камчия? Посетителите на четвъртото издание на Ritual Gatherings без съмнение ще имат какво да разказват, и ако искаш да си от тях – чети надолу! Зад избора на локация се крие желанието на организаторите да върнат и пресъздадат през съвременното изкуство и музика, станалия традиционен за България, ритуал по посрещане на първия юлски изгрев.

Фестивалът цели да наложи устойчиви практики за провеждане на екосъобразни масови събития на открито, като ще приложи редица мерки за опазване на локацията – мащабно почистване на плажа

преди фестивала, лекции и дискусии с експерти, разделно събиране на отпадъци, минимизиране на потреблението на чаши за еднократна употреба.

Ritual Gatherings 2022 ще бъде запомнящо се 5-дневно преживяване за July Morning, разделено на две части: 2-дневен форум в град Варна с презентации и дискусии, насочени към хора от креативните индустрии, последван от 3-дневен фестивал на плажа, при устието на река Камчия с вечерна музикална програма с лайв банди

Ritual gatherings

Фестивалът има 5 направления:

природа, музика, изкуство, ритуали и храна, основополагащи фактори за културната идентичност на всеки човек. Всяко от тях ще бъде засегнато под различна форма и в различни дисциплини, а екологията ще бъде основен фокус, съпътстващ всяка стъпка от преживяването!

Ritual Gatherings стартира на 30 юни, като спазва традицията да сложи начало на тридневното преживяване с Ритуална Вечеря, която тази година ще се настани между устието на река Камчия, морето и типичната за местността бяла дюна. РАЙ! Концепцията на вечерята също лежи на основното послание за устойчивост и намаляване на човешкия отпечатък върху природата – изцяло zero waste меню, стари приготвено с локални продукти от местни производители, типични за Североизтока.

Тази година всички посетители на фестивала ще имат възможността да се включат в зелени практики, дискусии за опазване на плажа, устието на река Камчия и плажните дюни.  

Билетите за Ritual Gatherings Festival & Forum 2022 можеш да откриеш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *