Култово италианско списание изскача с български брой

Осмият брой на Eyeshot ни показва 17 български улични фотографи и тяхното изкуство, а ние подскачаме от кеф.

0 коментара Сподели:
списание Eyeshot

Италия и България винаги са имали нещо общо. Освен че всички ние сме влюбени в Ботуша, искрено вярваме, че темпераментът, усетът за dolce vita и дори любовта към вкусната храна са общото нещо между двете ни страни, което ни свърза в неделим кръговрат. Оказва се, че и италианците мислят така, защото култовото списание Eyeshot посвещава целия си осми брой на България и решава да разкаже историята на страната ни в сегашно време през погледа на 17 български улични фотографи.

Според Marco Savarese, редактор и куратор на едноименното италианско издателство, за страната си могат да говорят хора, родени в нея, независимо кой къде живее сега.

Ето защо в списанието виждаме страхотната работа на Михаела Аройо, Денис Бучел, Ясен Велчев, Павел Г. Веснаков, Александър Димитров, Мартин Илиев, Стефан Колев, Венцислав Лалев, Свилен Начев, Стоян Николаев, Валерий Пощаров, Любомир Скумов, Пенко Скумов, Александър Станишев, Десислава Станчева, Денислав Стойчев и Владимир Яворов.

Eyeshot български фотографи
снимки: Eyeshot

Сред тях има непознати млади автори и популярни лица зад обектива, но фотографиите на всички до един са просто изумителни. Някои от авторите не живеят в България или са я напуснали в някакъв етап на живота си, но това, което ги обединява, е, че са родени тук и имат особен поглед към родната действителност.

Българският брой на Eyeshot е първият, който списанието посвещава на конкретна страна, а не на определена тема, и този път читателите ще могат да се насладят освен на хартиеното издание и на NFT версия.

Ние подсказваме, че Eyeshot е независимо издателство за улична и документална фотография, което ни скрива шапката в последните пет години с изключителни издания. Те определят нашата родина като балканска страна парекселанс и ни я показват чрез творбите, които са подбрали от българските фотографи не само като страна, изпълнена с тежки житейски сюжети, а по-скоро като красива смесица от странности, емоции, нелогичности и истории, достойни за филмов сюжет.

Eyeshot български фотографи
снимки: Eyeshot

Снимките на „новата вълна на българската улична фотография“, както те наричат нашите хора, са изпълнени с меланхолия и особено усещане за естетика, а ние сме щастливи, че италианската публика ще може да се наслади на българско изкуство точно под тази форма. За всички развълнувани като нас казваме, че могат да видят какво са сътворили италианските колеги и българските фотографи ТУК, където броят ще е наличен за предварителна продажба от 16 април, а за още информация за списанието и повече снимки от индивидуалните серии цъкаме ТУК.

За още мастъри зад апарата – виж Богдан Плъков: фотография и отвъд

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *