Ирина Денева: Нямам време да ми пука за хейтърите!

Ирина Денева ни разказва всичко, от което имаме нужда, за да станем наистина смели в личния си стил.

0 коментара Сподели:
Ирина Денева Fashion days

Може би си я срещал на екрана на бТВ в ролята ѝ на моден журналист, може би си виждал някоя от нейните спиращи дъха снимки в социалните мрежи, може би си се вдъхновявал от невероятните текстове в блога ѝ When you wonder what to wear, а може би просто си обръщал поглед на улицата след онова красиво русо момиче, което се е облякло толкова УАУ!

Е, при всички тези случаи ти си имал близка среща с Ирина Денева. Безспорно едно от най-цветните лица на българския шоубизнес, тя има умението да създава онлайн пространства, изпълнени с мода, уют, цвят и липса на претенциозност.

В модния усет на Ирина има много шик и стил, без това да се натрапва, а самата тя определено знае какво да каже, за да ни направи още по-смели във визията ни през пролетта.

Ирина е част от кампанията на Fashion Days #Followmyself Забрави за хейтърите, която ни подканя да не забравяме най-смелите си дрехи в дъното на гардероба, защото някой няма да ги хареса. От бранда ни насърчават да сме уверени и ни напомнят, че най-важното е ние да харесваме себе си и стила си! Присъединяваме се към това послание с две ръце и ти разказваме какво сподели с нас Ирина по повод хейтърите, модата и вдъхновението. Чети с наслада, а после се отправяй бързо към Fashion Days, за да избереш най-дръзкия си аутфит за топлите дни. Бъди ярък без значение от чуждите погледи, защото смелостта ти отива!

Ирина, ти имаш афера с много области – телевизионен журналист, любител DJ, моден вдъхновител, автор със собствен блог, влог и много последователи в социалните мрежи. Кажи ни обаче как започна твоята голяма любов с модата?

Трябва да върна лентата много, много години назад. Майка ми е текстилен инженер и винаги е правила дрехите ми. За първия учебен ден в първи клас беше решила, че ще е много стилно аз да съм с костюм (сако и панталон). Беше го ушила тайно и вечерта преди първия звънец ми го показа, но не очакваше моята реакция. Аз, 7-годишна блондинка по коса и душа, ревнах, че искам рокля с голяма бяла яка като на куклите, защото вече няма да имам време да играя с тях, и не мирясах, докато роклята беше ушита.

Ирина Денева Fashion days

Мисля, че това е последният случай, в който някой е избирал аутфита ми, и тогава с детската си глава започнах да разбирам, че дрехите имат по-различно значение за мен. 

Какво е най-щурото нещо, което си обличала?

Традиционна боливийска пола. По време на едно пътуване до Южна Америка посетих гробище за изоставени влакове, което има изключително стиймпънк излъчване, и нямаше как да не заснема. Исках да запазя културата на Боливия в снимката и затова се спрях на част от техен фолклорен костюм, но поли в моя размер на пазара в Ла Пас нямаше. Затова купих една XXXL и я защипах с безопасни игли, а забравих да кажа, че си пътувах с нея през цялата пустиня в бус, пълен с австралийски туристи, обикалящи света само с по една раница багаж. Докато обясня коя съм и какво правя, хората много се забавляваха с мен.

А кое е най-вдъхновяващото?

Костюмът на Мадона от Жан-Пол Готие за турнето ѝ Blond Ambition през 1992-ра… Шегувам се, разбира се, беше само имитация за Хелоуин, но осъзнах каква сила има провокацията върху околните. Пак за Хелоуин съм се маскирала като гейша и също беше много вдъхновяващо.

В един свой пост казваш: „От много време не искам да съм инфлуенсър – искам да съм просто човек, който вдъхновява другите да случват мечтите и мислите си“. Смяташ ли, че поне частичка от твоите постове са помогнали на някого да е по-смел?

Много силно се надявам, че това, което моите постове правят, е да карат хората от другата страна на екрана да бъдат смели версии на самите себе си. С модата може да кажеш много неща и в същото време тя ти дава възможност да си смел, защото в края на деня може да свалиш всяка дреха, а утре да си друг.

Ирина Денева Fashion days

Получавала си ли хейт коментари заради начина, по който изглеждаш?

Откакто бях в пети клас, до ден днешен хейт коментарите по адрес на визията ми не са спирали.

Подигравали са ми се заради късата коса, заради килограмите, заради цветните дрехи, които нося, заради дългия маникюр – нямам време да ми пука.

В живота има толкова неща, които мога да направя, вместо да плача заради факта, че някой не ме харесва. Подобни думи говорят много повече за този, който ги изрича, а не за този, по чийто адрес са отправени.

А специално за нас – би ли избрала дрехи/аксесоари за един аутфит от Fashion days, който би носила, без значение, че някой ще го изхейти?

Разбира се, във Fashion Days винаги може да намериш дрехи, които приковават погледи. Затова направих две визии – една много мини рокля (в комбинация с това сако и шапката) и едно сако с гол гръб (което си подхожда прекрасно с шапката с козирка и слънчевите очила). Докато ги снимах, също дочух коментарите на околните и това още повече ме накара да харесвам избора си.

Как да сме по-смели в стила? Как да кажем с визията си – „Добър опит, хейтъри. Но аз следвам себе си“?

Като просто избираме дрехи, които наистина харесваме, а не само защото са модерни. Като мислим за дрехите като за начин да създаваме спомени, а не да се впишем в някоя компания. Като не се страхуваме да бъдем различни, когато има какво да кажем. 

Твоите три съвета за убийствена антихейтър пролетна визия?

Тук бих заложила на тенденциите от зората на 2000-та. Всичко, с което свързваш Памела Андерсън от онези години – миниполи, ботуши на ток, сууупер къси кроп топове, големи обеци и чанти. Обещавам ти, че ще има хейт и това ще ти хареса.

Ирина Денева Fashion days

И за финал – къде би ни завела Ирина Денева за страхотни кадри и с какво би ни облякла?

В последно време снимам на едно от най-експлоатираните от инстаграмъри места в София – улица „Московска“ и безистена на ЦУМ. Светлината там е уникална. Избирам ви един аутфит от Fashion Days и веднага качвам в Инста със #затвориустатанахейтърите.

Останалите модни находки, избрани от Ирина, са тук:

За още мода виж – Антония Йорданова: стил, композиция, моден отговор на всички въпроси

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *