Тримата от подкаста: как се разказват истории от рафта

Знаеш ли какво е ритейл подкаст? А коя храна ще те изстреля на върха на Инстаграм лайковете? За това и още гурме тайни разказват готините хора от „Истории от рафта“

0 коментара Сподели:

Подкастовете навлязоха у нас стремглаво и няма да крием, че това зарадва сърцата ни, зажаднели да чуят нещо ново и различно. Изключително приятно е за нас да слушаме атрактивно и интересно аудио съдържание, а когато открием подкаст в любимата ни сфера на гурме и фууди културата, директно вземаме асансьора и се качваме на седмото небе. Между другото европейско проучване гласи, че най-често хората слушат подкаст на път за работа, на връщане от работа, във фитнеса и докато пазаруват.

Културата ни на пазаруване също е доста важна, затова точно сега се насочваме към последното ни готино откритие – „Истории от рафта“.

„Истории от рафта“ всъщност е мега свежият подкаст на Kaufland България и е първи по рода си за ритейл сектора в България. В него съдържанието е предназначено за младите и активни хора, а темите ни хващат за ръка и ни отвеждат в света на пазаруването, дават ни готини и любопитни факти за модерната търговия, интересните храни, които откриваме в химермаркета, как се подрежда един магазин и защо това е толкова важно, разказва ни за иновациите в сектора, отправя ни забавни предизвикателста и какво ли още не. Водещи на това аудио съкровище са трима супер агенти – Елена Недялкова, Йоана Цанева и Иван Назъров. Те са активни комуникатори, които обичат както да слушат, така и да разказват всякакви истории. Елена и Йоана посрещат различни гости и водят епизодите, докато Иван е човекът на терен и се грижи за рубриката „Ти си!“ в ролята на специален герой, който отправя предизвикателства към слушателите. Виж какви тайни от рафта ни издадоха и тримата и не пропускай да ги чуеш тук, като подсказваме, че епизодите им имат кратка и дълга версия:

Вие сте водещи на първия  ритейл подкаст у нас – „Истории от рафта“, създаден от Kaufland България за младите и активни хора. Как ще ни опишете подкаста, ако никога не сме чували за него?

Йоана: Разтоварващ подкаст, от който винаги можеш да научиш по нещо.

Иван: Ако искате да слушате готини хора, които се опитват да покажат, че пазаруването всъщност не е досадно, то вие сте на правилното място! А и ще научите много нови неща. Чували ли сте например за кумкуат или карамбола? Ако искате да разберете какво всъщност представляват – слушайте нашия подкаст и ви гарантирам, че кумкуатът и карамболата ще бъдат едни от много неща, които ще ви изненадат и ще ви накарат да си кажете „Брей! Ти да видиш!“.

Елена: „Истории от рафта“ е подкаст за пазаруването. Знам, че звучи необятно като тема, но накратко казано – Йоана, Ванката и аз споделяме любопитни факти от света на ритейла, а гостите ни са известни личности, чиито ценности са близки до нашите и тези на Кауфланд.

снимка: Елена

Какво можем да научим от „Истории от рафта“?

Иван: Най-важното, което може да научите от подкаста ни, е, че пазаруването може да бъде забавно. Също така има и чисто информативна част в две от рубриките „На входа“ и „Брей! Ти да видиш!“, където момичетата запознават слушателите с прелюбопитни факти за храните, храненето, пазаруването и всички иновации и технологии, свързани с тях.

Като трябва да си призная, че във всеки от епизодите до момента успяват да ме изумят с информацията, която представят.

Просто трябва да видите изражението ми в студиото – това не може да се опише, трябва да се види, ха-ха! И да не забравяме, че във всеки епизод слушателите ни имат възможността да се докоснат и до интересни и смислени за обществото хора, които придават черешката върху тортата на подкаста ни!

Йоана: Най-интересното, което споделяме в подкаста, са различни забавни факти, с които запознаваме публиката по-дълбоко с разглежданите в епизодите теми.

Елена: За мен едни от интересните неща, които разбрах наскоро, са свързани със социално-ангажирания маркетинг на големите компании и как подобни действия променят общността ни към добро.

снимка: Иван

Любим епизод от „Истории от рафта“?

Йоана: Любимият ми епизод е номер 6 „Опознай кварталния супермаркет“. На гости ни беше Едуард Налджиян и научихме много скрити тактики и тайни за това, как се подрежда един магазин. А пък най-интересното, което научих, беше от Блажка Димитрова в епизод 9 за това, колко много възможности да бъдеш с нулев отпадък имаме в днешно време.

Иван: Това, което винаги изплува в съзнанието ми, е от гостуване на Едуард Налджиян, който отговаря за планирането на търговските площи във всеки един Кауфланд магазин. И спокойно мога да кажа, че това, кое къде и как да стои в супермаркета, си е цяла наука. Но за да не издавам повече, ще ви оставя да изслушате епизода с Едуард, но ще ви попитам знаете ли защо плодовете и зеленчуците винаги се слагат в самото начало на супермаркета? Е, отговорът в епизод 6 от подкаста!

снимка: Йоана

Ако трябва да посъветвате приятел за най-бързата и най-вкусна рецепта с продукти от Kaufland, какво ще му препоръчате?

Йоана: Определено спагети със сос песто.

Иван: Ще дам една бърза, вкусна и здравословна рецепта за сурови веган бонбони! Направете я и после ще ми благодарите! Нужни са ви само фурми, ванилия, какао на прах, кокосови стърготини, орехи и кокосово масло. Смилате  фурмите, прибавяте останалите съставки, завъртате още два-три пъти блендера, след това от сместа правите топчета, които овалвате в кокосовите стърготини. И воала – имате един здравословен десерт, който може да хапвате по всяко време! И то без угризения, особено ако сте от хората, които обичат честичко през деня да похапват нещо сладко!

Елена: Ами, индийски Butter chicken. Тествано лесно и доказано вкусно.

А коя  е най-красивата храна, която можем да си купим в Kaufland?    

Елена: Определено тази, за която сте си мечтали цял ден.

Иван: На този въпрос отговорът ми винаги е един и същ – ананасът! Обожавам този плод и като вид, и като вкус! А да не говорим и за ползите му при трениращи хора, но това е друга тема.

Йоана: Ягодите!

А коя е супер за ТикТок и Инстаграм?

Иван: Със сигурност някоя бодлива храна. И особено когато правите видео с нея и твоите колежки решат да те „изненадат“, докато си със затворени очи и трябва да познаеш какво докосваш. Е, сещате се, че болката тук е налице, но за това имаме видео в ТикТок в рубриката „Ти си“, така че гледайте!

Елена: Всички тропически плодове са ТОП за ТикТок и Инстаграм (например личи  и кумкуат).

Йоана: Чинийка с наредени различни вкусни видове сиренца.

Един съвет към всички, които са се запътили на пролетен пазар към Kaufland, а още не са слушали подкаста?

Иван: Е, пролетен пазар, без да са слушали подкаста! Съветът ми е да изслушат целия първи сезон и след това да се отдадат на шопинг. Защото ще гледат на нещата от супермаркета по различен начин, доверете ми се, ха-ха!

Елена: Съветът ми е да мислите и за вашите близки и приятели и да им вземете сладки малки (или огромни) подаръци, с които да им покажете грижата и любовта си. А в нашите епизоди можете да намерите някои DOs and DON’Ts, когато става дума за подаръци.

Йоана: Да изслушат подкаста!

За още гурме вдъхновение – виж 10 от най-добрите готварски предавания, които да те вдъхновят

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *