Събития за седмицата: 4-10.04

0 коментара Сподели:
събития за седмицата

Април посрещнахме с вятър, бури, вихрушки и няколко ледени зрънца, удрящи се по прозореца.

Но ах, този април…

носещ аромата на цъфнали джанки до булеварда, напичащ ярко по пладне и обещаващ свободата, пробуждаща се от дълбок сън.

С тази нагласа и искрено окрилени, ти представяме събитията, с които новият месец ни посреща в столицата. Няма какво повече да увъртаме, събитията вече те чакат, а във всяко едно сме сигурни, че можеш да откриеш нещо за себе си!

BRING ME WATER | JULIAN ATANASSOV

Започваме с една изложба, която някак се е прокраднала между мартенските събития, но се показа на повърхността точно навреме. Изложбата представя аналогови фотографии, заснети в периода между 2019 и 2022 година в България, Германия, Гърция и САЩ. Юлиян Атанасов е познат на публиката със своята работа във филми като „Източни пиеси”, „Островът” „Seaburners”, „Ялда, нощ за прошка” („Yalda, a Night for Forgiveness”) – филмът на режисьора Масуд Бакши, удостоен с най-престижното отличие на Сънданс – Голямата награда на журито за международен драматичен филм, и др. Ще бъде в КО-ОП до края на седмицата, а ние ти предлагаме да не я изпускаш.

Реките на града + Топлоцентрала

Запазвайки хода на мисли, се отправяме към новото арт пространство в София, чието сърце вече бие въодушевено. В рамките на 3 дни през март Колективът и група доброволци създават концепция за облагородяването на речното корито зоната от Перловска река до РЦСИ Топлоцентрала. Канят ни на 06.04. в сградата на Топлоцентралата, за да ни разкажат повече за идеята си за ново зелено обществено пространство, което да свързва изкуството с природата. Презентацията започва в 18:30.

КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО | MASTER OF ART ’22 | ОТКРИВАНЕ

Нещо, което чакаме от много време, е възможността да се докоснем до този филм. Седмото издание на филмовия фестивал „MASTER OF ART“ се открива на 7 април с филм, чиято история е започнала още преди 39 години, когато младият тогава режисьор Робърт Уейд пише писмо на своя литературен идол, предлагайки му да направи филм за него. Снимките започват през 1988 г. И приятелството, което Уейд и Вонегът формират през десетилетията, е показано във филма. „Кърт Вонегът – неподвластен на времето“ е преди всичко биография на обичан американски автор. Филмът е както отдаване на почит към великия писател, така и вещо въведение в неговия свят за непосветените.

Palermo. Box. Me.

Разказвали сме ти за Фелия Барух. Ако някога си виждал нейната работа, вероятно в ума ти още са запечатани контрастните изображения, в които тя открива истината.

„Това е една история. Тя разказва за победите и загубите. За следите, които носим със себе си – по лицата, в сърцата. История за пътя, за случайните срещи и окончателната раздяла. В един непознат град, на един стар остров. Това е история за битките – най-вече с теб самия.“

Фелия Барух разказва собствената си история. Прави го с фотографска изложба и фотокнига в петък, 8 април, от 8 часа вечерта, в Etage 8.

10 години KANAAL

Цели три дни празнуваме десетилетието, в което KANAAL съществува на картата на града ни. Години, в които създадоха много приятелства, превърнаха се в есенциална точка за любителите на хубавото и ни каниха на безброй цветни събития. Очакват ни за наздраве на 8, 9 и 10.04, за когато са ни приготвили супер интересни бири, вкусности за ядене и вълнуващи DJи.

Фелия Барух, която търси истината в лицата на хората

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *