Женската гледна точка в бизнеса с Пролет Филипен

Тя е директор стратегическо планиране в Софарма

0 коментара Сподели:

Пролет получава образованието си в Швеция, Германия и Финландия. Работи по иновационни проекти в централите на BMW, Siemens и Webasto в Мюнхен, Германия. През 2010 се завръща на родна земя, за да се присъедини към екипа на Софарма Трейдинг.

Oт една година е част от екипа на Софарма АД, където отговаря за областите Стратегическо планиране и Проектен мениджмънт.

С всяко предизвикателство се справя благодарение на семейството си. Увлича се по изкуство и европейско кино. Оптимистична, директна, добронамерена.

Представяме ти Пролет.

Кои са трите важни стъпки в кариерния ти път досега?

Първата стъпка – станах част от иновационните екипи на водещи немски компании, където научих какво означава да работиш в корпорация и как една иновация се реализира от идея до проект. Втората стъпка – прибирането ми в България и участието ми в Мениджмънт борда на една от най-големите компании в сферата на фармацията. Това ме накара да вникна в управленските казуси, пред които е изправен ръководният мениджмънт на една корпорация. Третата стъпка – станах част от компанията, в която съм в момента – фармацевтична, със сериозни традиции в производството. Тук имам възможност да изграждам процесите, в които имам опит, но този път в по-голям мащаб, за повече пазари.

Защо се върна в България?

Изпитвах силна нужда да бъда около семейството си и да черпя енергия от родината и корена си. На психическо и физическо ниво ми се отразяваше зле, че не съумявам да съм част от радостните и тъжни събития, които се случваха вкъщи. Не се чувствах щастлива да градя живота си на „чуждо място“ . Вярвам, че неслучайно се раждаме на определени места и житейската ни мисия е обвързана с тях.

Как нежната природа на жената оцелява в мъжкия корпоративен свят?

Жената има силно развита интуиция, която много пъти се оказва предимство в корпоративния свят. Много често нашата издръжливост в определени ситуации, в комбинация с добри комуникационни възможности и алтернативна на мъжката гледна точка би могла да бъде рецептата за успех.

Вярвам в баланса и мисля, че женската енергия балансира мъжката както в живота, така и на работното място.

Коя е твоята движеща сила?

Оптимизмът и вярата, че всяка трудна ситуация е урок, който трябва да ни издигне и подготви за следващо ниво на зрялост.

Кои са най-запомнящите се куриози в историята на Оскарите?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *