От смърт до силикон: новините, които не можем да повярваме, че станаха вайръл

В последните три месеца популярни станаха неща, за които се чудим да се смеем или да плачем. Разказваме ти ги всичките.

0 коментара Сподели:

Ако си като нас и следиш новините, социалните мрежи и де що има медии по света, ще ти направи впечатление, че нещата, които стават вайръл в последно време, са меко казано скандални.

От това да си известен, защото си с изграден афинитет към силикон, процедури и лайкове (риалити форматите), до това да споделяш снимки, показващи смърт и насилие (фейсбук), са сред топ новините навсякъде, където отворим да потърсим информация.

Както казваше един приятел – „С всяка следваща година се притеснявам накъде отива този свят, а уж създадоха интернета за добро“. Все пак в нашия топ 5 попадат неща, за които не ни се щеше да занимават цяла България и света, а някои от тях по-добре да не се бяха случвали, за да стават вайръл. Виж кои:

Войната и сеирджиите

Русия нападна Украйна. В XXI век – векът на новите технологии, на кампаниите за опазване на околната среда, на програмите подпомагащи природата и търсещи начин да опазят все по оскъдните ресурси, останали на планетата Земя, се случи война. Страшна, брутална, неочаквана, погазваща всички човешки права, и разбира се това стана новина номер едно.

Естествено и нормално е светът да говори за случващата се войната. Не ни се искаше обаче тя изобщо да се случва, за да става вайръл.

Не ни се искаше още да стават хитови мемета с окървавени хора, издъхнала бременна жена с мъртвото ѝ бебе вътре в нея, носена на носилка или призиви „смърт за Путин“. Знаем, че войната е страшна, но когато ни го показвате във фийдовете си, когато вие сами приканвате за смърт на някой в отговор на смъртта, не ставате по-добри, по-интересни, по-помагащи. Вайъръл трябва да станат всички кампании за помощ в това ужасно време. Сеирджиите трябва да станат подкрепящи, даряващи, правещи, а войната трябва да бъде спряна не със споделяне на смърт, а със споделяне на съпричастност.

Оливието на нацията

Изкупихме тоалетната хартия, после маските свършиха, после си наляхме по една малка белина за отскок и ето ни пред Кауфланд в събота в 9:00 часа.

Тъжно е, страшно е, нелепо е и скандално – смешно не е.

Не искаме да влизаме в особена конкретика за тези събития, които ще останат в историята, като „Мазната битка за хубавата Калиакра“ или „Спарта гледайте, завиждайТИ“, просто те станаха вайръл, но истината е, че хич не ни се искаше изобщо да стават.

Ергенът и претендентките

Бивш фитнес инструктор и силиконови красавици, участвали в де що има риалити от Тутракан до Пампорово, се превърнаха в тема номер едно в цяла България. Наистина ли нацията, изобретила компютъра, киселото мляко и дала на света учени, писатели, инженери, космически гласове и спортисти на световно ниво се побърка по формат, в който едни „смели“ момичета се обиждат, пият и показват най-интимните си части, борейки се за сърцето на Вики от „Надежда“ 4? Ние сме сигурни, че като народ, освен да сме полиглоти и да разбираме всякакъв вид диалект, изговорен нечленоразделно измежду силиконови устни в национален ефир – #можеммногоповече.

Раздели 2022

Алекс и Дани Петканови си оперираха носовете и това беше събитие, сравнимо само с интереса към големия адронен колайдер или откриването на лекарство против рака. После обаче и се разделиха и това вече взриви всичкото инстаграм и фейсбук по целия свят.

Малко по-късно Благо Георгиев отследва Златка Райкова в Инстаграм и стана ясно, че плеймейтката и футболистът са сложили край на тази любов с вкус на Моет и Студентски град.

Шок и ужас настана от Севлиево до Пазачузец и отново цялата страна се занимаваше с двата казуса, разбира се, като понякога постваше български знамена и успеха на олимпийските ни шампионки, който се случи горе-долу тогава, ама той се оказа леко второстепенна новина.

Риана, облечи се!

Ако преминем в световен план, ще кажем само, че „бременните визии“ на Риана предизвикаха такъв фурор, че ваксините, всичките вълни на Ковид-19 и Брекзит пасти да ядат. Рири се разхожда само по корем от известно време, а медиите не спират да отразяват всяко нейно ново появяване на публични места, което в миг става мега вайъръл. В нашите очи нещата са прекалено голи, прекалено кичозни и със сериозна опасност малкото ри-ри бебче да умре от студ.

За финал няма май какво да кажем, освен че едно време, когато Аня Пенчева е пресичала „Раковска“, тролеите и колите са спирали, а улицата се е оживявала във вайъръл аплодисменти. Когато Невена Коканова се е появявала с Раде Маркович във Венеция е гръмвала новина, а всяка постановка с Григор Вачков е ставала сензация. Сега все пак си имаме Ергена, Риана и кафето с портокалов сок в ТикТок – честито да ни е! И на времената, и на нравите, пичове.

За още „веселба“ – виж 12 типа курортисти, които ще срещнеш на плажа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *