Най-нелепите кадри на инфлуенсъри от Чернобил

Припят вече се превърна в столица на дизастър туризма

0 коментара Сподели:

Покрай хитовия едноименен сериал на HBO интересът към зоната на най-ужасната авария в историята на човечеството рязко скочи. Дотолкова, че се наложи създателят на "Чернобил" Крейг Мазин да напомни на туристите,

че все пак посещават места, на които се е разиграла ужасна трагедия.

Позьорски снимки там са почти толкова неуместни колкото в Аушвиц. Тотално без връзка с историческия контекст на събитията, тълпи от инфлуенсъри заляха останките на 4-и реактор и околията, за да ги ползват единствено за фон.

Каква е връзката между това да се правиш на секси и изоставен евакуиран град, оставяме на психолозите да отговорят. Явно всички сме привлечени от катастрофите, просто някои харесваме фактите и историческата страна на нещата, други виждат във всеки тренд чудесна възможност да се чекнат пред някое модерно място.

Ето най-фрапиращите кадри, които инфлуенсъри са пуснали в мрежата. Съдейки по облеклото им и локациите – някои от тях или са много смели, или много глупави. Този "чалиндж" няма да вземе своите жертви толкова бързо, но със сигурност по ниво на намесен риск се нарежда сред снимането върху влакове и висенето по скали.

#Trashtag: смисленото предизвикателство.

А това са 5 причини да мразиш роднините си във Фейсбук.

Скоро пък се пуснахме на обиколка из актуалните брънч места в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *