Събития за седмицата в София: 7-13.02

Излизаме от пашкула си

0 коментара Сподели:

Февруари е магия.

Често се случва да се затворим вкъщи и да хибернираме през сечковците, но тази седмица сме ти приготвили селекция от сбития, които да те накарат да излезеш от пашкула и да се насладиш на емоциите, които София предлага.

Не ти казваме къде да губиш време – даваме ти идеи къде да напълниш сетивата си с емоции. Много, много любопитни и интересни приключения са се скрили по тайните места на започващата седмица.

ОТВЪД КАНОНА . Изложба на Любен Домозетски

„Отвъд канона“ е трета самостоятелна изложба на Любен Домозетски. Това е опит за равносметка, поглед назад, но и възможност за нови експерименти. Експозицията обединява произведения, създадени през последните 5 години и демонстрира линията на развитие от научната илюстрация до творби, които трудно могат да бъдат класифицирани в някакво конкретно направление. Те представляват синтез между научното, дескриптивното начало и търсенето на начини да бъде представена идея, преживяване и вътрешен свят. Най-новите творби съчетават в себе си сложна система от визуални кодове, силно повлияни от средновековното и ренесансовото изкуство.

Little Bird Place приютяват преживяването, а изложбата можеш да разгледаш в периода 07.02.2022 – 28.02.2022

Mesmeric x Berlin

Канени сме на второто официално парти на Mesmeric, където да провокираме сетивата си, като се настроим на различна честота. Този път предаванията ще са още по-сюрреалистични, а гостите пристигат специално от Берлин. Оставяме ти имената им, а ти провери дали тази посока кореспондира с това, което искаш да усетиш.

Javier Anxiety Isaac Elejalde Nicooly Grigor Kanev Mesmeric resident: MILLEN

| SERAPHIM 2 | slow fashion installation

Затвори очи и виж седемте дрехи-скулптури, които ще ти дадат един от възможните прочити на темата за свръхконсумацията в текстилната индустрия, на изборите, които правим и не на последно място на нашата лична връзка със света и хората в него. За алтернативните форми на комуникация в свят, който тепърва започва да руши отдавна изградените си бариери и търси съприкосновение с другия по различен начин, ни помагат незрящите от Съюза на слепите в България. За целта, влизането на „зрителите“ в лабиринта се случва при напълно затъмнено пространство и с помощта на водач за всеки един. Интерактивната модна инсталация “Серафим” ще те предизвика да се потопиш в уюта на тъмнината и да потърсиш своите собствени отговори. Инсталацията ще бъде разположена в пространството на Топлоцентрала в продължение на 8 дни между 11 и 20 февруари 2022 г.

Love Brunch, the Italian Way: Valentine’s Edition

В неделя, 13-и февруари от 12:30 до 16:00 ч. сме поканени да отпразнуваме любовта с“Love Brunch, the Italian Way: Valentine’s Edition”, където да се насладим на неограничен антипасти и салатен бар, супа, разнообразни ястия с яйца, основно ястие по нас избор и бюфет от сладки изкушения. Можеш да запазиш маса на therevolutionary@hyatt.com или на +359 (0) 24476720

Кои са 10-те града по света, до които да отскочиш за питие?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *