Mom’s Spaghetti: Eминем ни сервира в Детройт

Рапърът подхваща ресторантьорския бизнес с нов тематичен ресторант в Детройт

0 коментара Сподели:

Надали си истинска хип-хоп звезда, ако в някой момент от кариерата си не станеш достатъчно популярен, за да основеш собствен бранд, било то козметика, марка дрехи или шоколадчета. Навярно се сещаш за дизайнерските кецове на Кание Уест или дори за тункваните вафли на името на един небезизвестен български рапър. Тук обаче не ти говорим за нещо, което можеш да си поръчаш онлайн или да грабнеш на касата в супермаркета.

В края на 2021 не друг, а самият Еминем изненада феновете си с неочаквано видео в youtube канала си.

За разочарование на някои това не беше нова песен. Вместо това на екрана летят разнообразни шедьоври на паста изкуството – от традиционните спагети с кюфтенца до нещо, наречено спагети сандвич. Колкото и въглехидратно да звучи мисълта за тесто с още тесто между него, специалитетите се превръщат в моментален хит, имайки предвид кой стои зад името им.

Така в Детройт отвори врати иначе скромният на вид италиански ресторант Mom’s Spaghetti.

Сигурно не ти е трудно да се досетиш защо ти звучи познато. Ако паметта ти играе номера, ще ти припомним: това е част от незабравимия стих от хита на Еминем Lose Yourself.

His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy. There’s vomit on his sweater already, mom’s spaghetti.

Признаваме, че в този контекст спагетите на мама не звучат особено апетитно.

Въпреки това тези няколко реда от години пълзят из интернет под формата на многобройни мемета и не можем да отречем, че появата на ресторант на име Mom’s Spaghetti беше само въпрос на време. Виновникът за превръщането на фантазията в реалност е 54-годишният Кърт Катало, който описва начинанието като равна колаборация с популярния рапър. В действителност Еминем понякога посещава уютното заведение и дори сервира порции паста на нетърпеливите клиенти в деня на откриването.

Въпреки незапомнящия се екстериор ресторантчето има характерния за Слим Шейди чар – стрийт арт принтове, тениски с името на Еминем, кецове и всякакви други тематични предмети красят стените.

Зад стъклена витрина гордо е изложен костюмът, който певецът носи във видеото на Without Me. От колоните пък звучи същинският саундтрак на ранните двехилядни. Менюто е простичко – само три вида обяд и няколко питиета, а повечето Е-та в списъка са обърнати наопаки.

Така че ако имаш път към Детройт и си истински рап фен, можеш да се отбиеш. Спагетите вървят и с вегетариански кюфтенца, а обзавеждането създава приятна домашна атмосфера с дъх на носталгия.

Кой знае, ако си късметлия, може и да засечеш Еминем зад тезгяха.

Как да пътуваме по-екосъобразно през 2022?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *