10 любими неща от 2021: Kan Wakan

Малко след като пусна последния си албум Phantasmagoria ||, Kan Wakan говори с нас

0 коментара Сподели:

Музиката на Георги Линев, или по-познатия с артистичния си псевдоним Kan Wakan, носи в себе си чувства, които трудно се описват с думи.

Създават кинематографична атмосфера и те пренасят като дете върху меланхолични облаци. 

Една песен, носеща името Forever Found, го изстрелва в Космоса, като е звучала много пъти по KCRW – една от най-слушаните радиостанции за алтернативна музика в САЩ. Следва работа с тур мениджъра на Lorde, бивш мениджър на Radiohead, барабаниста на Atoms for Peace, Beck и R.E.M, подгряване на концерти на Arctic Monkeys и Royal Blood. Kan Wakan e първият български артист, който влиза в Tоp 100 класацията на „Билборд“ под номер 37.

Това не е всичко, разбира се, но няма как да поберем всичките му успехи в един увод.

Поканихме Kan Wakan малко след като пусна последния си албум Phantasmagoria ||, за да сподели с нас своите любими 10 неща от 2021. Гледай видеото, след което те съветваме да обърнеш внимание и на албума – истинско фантастично „видение“.

Песен

Dealer от новия албум на Lana Del Rey. Вокалното изпълнение е пълно с недостатъци, но те носят определена емоция, която без тях не би имала същия ефект. Харесва ми, че продукцията е минималистична и ми напомня на Ultraviolence, който много харесвам като стилистика. Мисля, че текстът също е доста готин и песента е едно голямо пропадане, разрушаване на илюзиите около успеха и славата. Тя има чувството, че дава всичко, за да бъде обичана, и не получава нищо насреща. 

Албум

Също съм голям фен на новия албум на Little Simz. Дава ми усещането, че е моментална класика. Мисля, че тя е една от най-вълнуващите рапърки на нашето поколение, и използва много интересни афробийт семпли, доста необичайни за тази стилистика в днешно време. 

Филм /Сериал

„Дюн“. За мен е нещо като 2,5-часово музикално видео. Музиката е брилянтна, както и кинематографията. Обичам научната фантастика по принцип. Не мога да кажа кой знае какво за актьорското майсторство и сценария, но това е единственият филм, който гледах на кино тази година. Squid Game. Също единственият нов сериал, който гледах тази година. 

Книга

„Вампир“ – дебютът на Васил Витанов на български. Имах възможността да я прочета предварително и според мен е нещо много красиво. Васко е режисьор на три от новите ми видеа, както и автор на текста на парчето ми с Тони Стораро.

Човек

Не мога да се сетя за личност, която толкова силно да ме е вдъхновила тази година.

Затова бих казал, че всеки, който умее да се справя с реалността, в която живеем, и въпреки личните си затруднения да подаде ръка на другия, е личност на годината. 

Може би лично за мен всяка година майка ми е човек на годината. 

Храна

Pho – виетнамска супа. Любимата ми комбинация на вкусове в една супа. 

Напитка

Канелена ракия. Едно скорошно откритие.

Събитие 

Присъствах само на няколко музикални събития тази година и Wrong Fest с Pistamashina беше вдъхновяващо. Наскоро започнах да работя с тях и мога честно да кажа, че е супер освежаващо да видя нещо ново и различно, с огромен потенциал на локалната музикална сцена. 

Постижение

Със сигурност новият ми албум, който реализирах след 2 години работа. Той е постижение лично за мен, защото се случи въпреки всички препятствия, местенето ми в България, глобалната пандемия и т.н.

Място

България. Върнах се да живея и работя тук. 

10 любими неща от 2021: Десислава Олованова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *