Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през декември

Какво ни стопли в студения месец

0 коментара Сподели:

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия през месеца.

Място за култура, филми, музика и театър, храна, коктейли, мода, арт и спорт. Аромати. Цветове. И усещанията, от които вдишваме с пълни гърди. София и отвъд. Това е Editors‘ Choice. Нашето място. Благодарим ти, че ни четеш.

Книгата

Warhol on Basquiat

Непубликувани досега снимки на Жан-Мишел Баския и историята на едно приятелство, разказана с думите на Анди Уорхол, някои от които за първи път напускат дневника на артиста. Warhol on Basquiat. The Iconic Relationship Told in Andy Warhol’s Words and Pictures е заглавие, което само по себе си говори за изключителното съдържание, събрано между страниците. Издание на Taschen, тази голяма – буквално и преносно – книга разказва необичайната връзка между Уорхол и Баския, използвайки редки архивни материали.

Албумът

Once Twice Melody by Beach House

Beach House решиха да ни направят ранен коледен подарък с първата част от предстоящия им албум Once Twice Melody, който ще съдържа 18 песни и ще бъде представен в четири части. Дуото от Балтимор поднесе първата част с четири песни и визуализации към тях, които действат като психеделичен трип. Верни на стила си, с водещи инструменти орган, синтезатори и електро барабани, бяхме изненадани от добавянето на оркестрални елементи, които ни карат да се гмурнем в океан от меланхолична електроника.

Краткият филм

Hidden by Jafar Panahi

Джафар Панахи – първият представител на иранското кино, носител на Caméra d’Or – награда от фестивала в Кан, ни прави място на задната седалка в колата си. Заедно с дъщеря му и нейна приятелка – иранска театрална продуцентка, пътуваме към едно малко кюрдско село в Иран в търсене на един златен глас. Традиционното консервативно семейство забранява на гласа да пее. Откриваме го като скрита и заровена тайна, която копнее да бъде освободена.

Настолната игра

What do you meme?

Сигурни сме, че вече си чувал за Cards Against Humanity. Е, What do you Meme качва преживяването от настолните игри на следващо ниво. Тук нещата ескалират с добавянето на най-популярното „визуално изкуство“ на десетилетието – миймовете. Тази игра гарантира много шумен смях и бързо изтъркулване на часовете след празничните обеди и вечери, без да има нужда да напрягаме кой знае колко мозъчните си клетки.

Свещите

Glim&Glam

Времето, прекарано вкъщи, е още по-уютно със свещите на Glim&Glam. Те са изработени ръчно от соева смола, направени са в България и по екологични методи. Разнообразието от аромати е голямо и сме сигурни, че някъде между сандаловото дърво, жасмина и тиквения пай ще откриеш онзи, който ще донесе хармония и красота на теб и дома ти.

Каузата

Коктейл #Ранобудна

През декември те каним да разбъркаш коктейла на промяната, като обърнеш внимание на една тема, която често остава заметена под килима – насилието над жени. Рецептата за пробудено общество идва от Emprove, които сервират темата в баровете – там, където обикновено говорим честно и изказваме нещата такива, каквито са. Кампанията, за която да следиш в любимите си софийски заведения, носи наименованието Коктейл #Ранобудна и цели да насочи внимание към първите знаци, сигнализиращи, че човекът срещу нас може да е в риск.

Какво търсихме в Google през 2021 година от България?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *