5 азиатски храни, които ще подсилят Instagram екзотиката ти

Не спираме да споделяме, похапваме и разглеждаме, а вдъхновението често ни води към мистериозната Азия

0 коментара Сподели:

Търсим разнообразието във всеки аспект от живота ни. Напоследък напускаме границите на познатото все по-често и да си признаем – оставаме приятно изненадани от новите покорени върхове. Ако и ти като нас се стараеш да споделиш близки и далечни свои приключения, то знаеш, че тези в графата „кулинарни“ имат специално място в сърцето и в инстаграма ни!

Започваме с класическия рамен*. Напоследък вкусните купи станаха особено популярен избор, който често предпочитаме да хапнем навън. Независимо от повода и сезона раменът е всичко, което да загрее не само кулинарните, но и естетическите ни сетива. Комбинацията от свинско месо, яйце, спанак, лук, нудли, нори (на снимката) е едно от малкото неща, които могат да стоплят душата ни не само по обяд.

Бийф гьоза* е красивият японски специалитет. Малките хапки са изработени от тесто, а в случая плънката е с говеждо месо, гъши дроб и подправки (на снимката). Автентично ястие, чиито вариации са разнообразни и подхождат на всеки вкус. Чинията си остава чудесна прелюдия към основното или детайл, които да споделиш с компанията, ако сте решили да опитате възможно най-много нови изкушения!

За всички любители на вкусовите експерименти с богата палитра цветове. Определено можем да кажем, че тези туна трюфели* (на снимката долу) радват окото и небцето ни. Добавяйки един екзотичен елемент, познатото ястие магически придобива съвсем различен силует.

Комбинацията от риба тон, авокадо и сусам се допълва от нотките трюфел, които поставят последните щрихи на всяка хапка.

Малко от нас не са такос фенове, така че тук виждаме предизвикателство за изпитания ни досега вкус. С две ръце сме „за“ експериментите и силно поръчваме тези такос* в разчупен стил. Вариацията на симпатичните хапки е микс от сьомга и авокадо микс, а за финал е гарнирано с китайско зеле. Със сигурност ще поглезят сетивата ти и ще запалят апетита на всеки, който ги зърне.

Кулинарните турове невинаги изискват да пътуваш дълги километри, но ти препоръчваме да се подсигуриш с добра компания. Ще споделите изживяването и ще се насладите на максимално много екзотични вкусотии. Не се колебай да споделиш красивите моменти, вдъхновението ще зареди хората около теб! Всичко, което виждаме, е покана за приключение, а всички тези можеш да намериш на едно-единствено място, без дори да напускаш града!

* Всички тези фантастични ястия можеш да откриеш в Umami , като част от новото им меню. Там има автентична японска кухня с висококачествени продукти, което е нещото, което ни връща отново и отново.

Съчетанията в ястията са внимателно подбрани, за да задоволят едно по-претенциозно небце.

Кефи ни, че са различни в това, че обръщат внимание към приготвянето на всяко ястие в детайл. Така, веднъж опитал, със сигурност ще се върнеш отново при тях.

Ето и редакторската ни рецензия за Umami.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *