3 филма по комикси, които не са за супергерои

Да отвоюваме комиксите от супергероите

0 коментара Сподели:

Когато говорим за филми, базирани върху комикси, в главата ти вероятно веднага изникват блокбъстърите на Marvel или пък „Жокерът“, който завладя екраните през 2019. Ако ти е писнало от супергерои и искаш да запълниш балончетата с нещо повече от

БУМ! и ТРЯС!

докато новият Венъм се върти по кината, можеш да се изтегнеш на дивана в хола и да уплътниш времето си с някое от тези три разбиващи стереотипа заглавия.

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Скот Пилгрим излиза с гимназистка, дели миниатюрна стая със съквартиранта си и е безнадеждно влюбен в недостижимата Рамона Флауърс. Нещата започват да стават откачени, когато се оказва, че за да излезе с нея, трябва да победи седемте ù зли бивши. Едгър Райт преобръща едноименните комикси на Брайън Лий О‘Мали с шантавия си хумор и нестандартните си режисьорски похвати.

Oldboy (2003)

Кървавият корейски трилър разказва една от най-вълнуващите истории за отмъщение. Адаптацията на Парк Чан-Ук може да се похвали с изключителни екшън секвенции, от които ти спира дъхът. Ако не си чел оригиналната манга поредица от Гарон Цучия и Нобуаки Минегиши, препоръчваме да потънеш в историята без подготовка, но имай предвид, че някои сцени не са подходящи за хора със слаби сърца.

Snowpiercer (2013)

Френски комикс, адаптиран от корейски режисьор и зареден с впечатляващ англоговорящ актьорски състав (с Крис Еванс в главната роля). Звучи като странна смесица от култури, но антиутопичният екшън завладява с оригиналната си идея и безупречното си изпълнение. Качваме се на борда на огромен влак, обикалящ руините на вкочанената от ледове планета. Когато във вагоните избухва междукласова война, обаче става доста напечено.

Какво не ни хареса в House of Gucci?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *