5 сериала, които да не пропускаме през февруари

Нов тийн сериал за 90-те и необичайна футболна поредица за сбогуване със зимата

0 коментара Сподели:

Най-сетне дойде онова време от годината, в което тръгваме навлечени като саскоуч и се прибираме носейки на гърба си половин гардероб, пръхтещи от неочакваната жега. Февруари е вече тук и дори да е най-краткият месец от годината, той има много какво да ни предложи. И не говорим само за време, непостоянно като тийнейджърска любов. Нови тв шоу програми и продължения на добре познати сериали са на няколко клика разстояние.

Троя: Падението на един град / Troy: Fall of a City

Приказка на над 3 хиляди години за смъртни, безсмъртни и богове получава един доста солиден бюджет и оживява пред очите ни в един модерен прочит на мита за Троя. Сценаристът Дейвид Фар ни връща към произхода на историята през очите на основните митологични персонажи: показва ни предателството на Парис и неговата скандална любовна история с Хубавата Елена, която е причина за избухването на кървавата Троянска война. Разказан от перспективата на царското семейство в Троя, сериалът обещава да е новият супер култов исторически епос.

Тук и сега / Here and Now

От създателя на „Истинска кръв” и „Два метра под земята” Алън Бол HBO продължава да копае в метафизичното с драмата "Сега и веднага". Описана като „мрачна комедийна медитация върху необичайните сили, разединяващи американската култура”, Тим Робинс и Холи Хънтър влизат в ролите на професор по философия и съпругата му, които живеят в Портланд заедно с трите си осиновени деца – от Виетнам, Либерия и Колумбия – и тяхното едно биологично дете. Но когато едно от децата започва да изпитва и вижда странни визии за бъдещето, се оказва, че модерното напредничаво семейство въобще не е толкова перфектно, колкото изглежда.

Добри момичета / Good Girls

Отчасти Breaking Bad и отчасти „Телма и Луиз”, сериалът  „Добри момичета” разказва за три майки от предградието, които се опитват да свързват двата края. И след като им се налага да съберат пари за спешни медицински разходи, на трите дами им идва до гуша и решават… да оберат супермаркет. Перфектният план не се оказва особено перфектен, когато една от камерите успява да заснеме лицето на една от крадлите. Тогава трите жени осъзнават, че няма как да има чист изход от цялата ситуация и няма да е лесно да се върнат към праведния си живот досега.

Всичко е гадно / Еverything Sucks

Netflix вдигна доста високо летвата с тийн сериалите след „Странни неща” и сега решава да стъпи на сигурното, като ни предложи един носталгичен микс от ерата на видеокасетите през 90-те и младежките ни години в гимназията. Сериалът Еverything Sucks излиза на 16 февруари с един пълен сезон. Сюжетът е за група ученици от две „враждуващи” аутсайдерски групи от гимназия в градчето Boring. Действието се развива през 1996 година и ни връща във времето, когато грешките можеха да се изтрият само с „коректор”, когато мислехме, че синьото на гумата трие химикал и когато единственият ни порок бяха "друсаните" миришещи листчета. 

Първи отбор: Ювентус / First Team: Juventus

И тъй като сме февруари и най-сетне се връща Шампионската лига, ще ви предложим нещо тематично. А именно футболно. Не се срещат особено често такива по стрийминг каналите, затова решихме да го пробваме. Сериалът ни разкрива тайните на Калчото и най-вече на италианския отбор „Ювентус“. Документалният сериал показва суперзвездите на „Старата госпожа” и трудния път до върха… и многомилионните заплати. Сериалът проследява историята на клуба през сезона 2017 – 2018, като неговите автори прекарват доста часове с играчите на отбора и отиват „зад кулисите” на тренировките.

Ето още 5 филма, които да гледаш в Дом на киното.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *