Виното и храната: сродни души

Любимото ни питие през студените месеци и идеалният компаньон на изключителна храна

0 коментара Сподели:

Тe са еликсирът на боговете, любимото ни питие през студените месеци и идеалният компаньон на изключителна храна.

Вината във всичките си разновидности ни предлагат емоции и хиляди оттенъци на върха на езика, а съчетани правилно с точния кулинарен шедьовър, могат да се превърнат в космическо изживяване.

Като истински ценители на следващите страници ти показваме класни вина и най-подходящата храна, с която са в любовно дуо, а от теб искаме единствено да се насладиш.

Bistro Montanari

ул. „Иван Денкоглу“ 36
089 663 3555

Primitivo di Manduria от Пулия

грабва сетивата ни с рубиненочервения си цвят и дълбоки виолетови отблясъци. Акцентът на плодов вкус и завършваща нотка на какао и ванилия прави този сорт плътно вино особено подходящо за всякакви комбинации пикантна паста. В Bistro Montanari го комбинират с Cacio e pepe с пармезан, пекорино и черен пипер.

Cannonau от Сардиния

е ароматното вино, което неслучайно е златен медалист на конкурса Grenaches du Monde 2020. Със своята запомняща се дълбока структура и отлично балансиран вкус перфектно се съчетава с платото от подбрани сирена и колбаси.

Ciccione

ул. „Ген. Гурко“ 9
088 250 1599

Monte Pietroso от Сицилия

е 100% Шираз с дълбок рубиненочервен цвят и виолетови нюанси. Носът е елегантен и с плодови нотки на къпини и френско грозде. Вкусът е свеж, плътен и балансиран с характерната за сорта пикантна сладост на финала.

В Ciccione го поднасят с плато от полутвърдо сирене Азиаго D.O.P., салам Милано, шварцвалдска шунка Спек и Спек кото Шварцвалд. Вкусовете на богатото на ензими и живо мляко сирене се съчетава идеално с фино смляното месо на салам Милано, овкусено единствено със сол, пипер и чесън. Опушеният по традиционна технология вкус на шварцвалдската шунка Спек и нюансите на типичния за района на Южен Тирол – Спек кото прави от платото перфектна комбинация за елегантното вино.

Imperial Gastroclub

пл. „Петко Р. Славейков“
0895 922 125

The Pale

е елегантното и стилно предложение в бутилка с иновативен дизайн и етикет, вдъхновен от ранните илюстрации на The New Yorker. Виното е изразителна, ароматна смес от грозде Гренаш, Синсо и Сира, които растат успоредно на средиземноморското крайбрежие, а окъпаните в слънчеви лъчи почви придават на виното сух, но плодов характер.

В Imperial Gastrohub го комбинират перфектно с вкусни гурме предложения и Cheese the Queen – занаятчийско произведение от ферментирали био ядки кашу, вдъхновено от здравословния и устойчив начин на живот. Дългият му процес на зреене гарантира незабравимо кулинарно преживяване.

Дар от боговете

бул. „България“ 102
02 854 8686

Champagne Lallier Blanc de Blancs Brut

Палитрата от гурме изкушения в „Дар от боговете“ носи интернационалния оттенък на Франция, Италия или Испания. Следват простите френски правила за дегустация, където вкусовите качества на храната не бива да се потискат, а да са в хармония с питието, за да може то напълно да разгръща ароматите на всяко ястие. Тук поднасят божествено елегантното CHAMPAGNE LALLIER с най-известното сирене със сини вени – Рокфор. Кралят на пенливите вина е перфектно допълнен от дива сьомга Кохо, червен хайвер и орехи. Остатъчният вкус на ядка е нужно да бъде уравновесен със сладките плодови и игриви мехурчета на виното.

И така до безкрай…

Ако предпочиташ ром, прочети повече за негово величество ароматният спътник на съвременните рок бохеми.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *