Dead Man’s Fingers: Революция и прераждане на ромa

Негово величество ароматният спътник на съвременните рок бохеми

0 коментара Сподели:

Представи си следната история: в Rum and Crab Shack – един от най-известните ресторанти за морски дарове в Сейнт Айвс, се случва нещо любопитно.

Картината се допълва сама от въображението и някак лесно се пренасяме в Корнуол, където се случва магията, за която ти разказваме днес.

Близостта на Северния Атлантически океан и артистичната среда, с която е известен градът, вдъхновяват раждането на нещо вълнуващо. Когато си освободен от тиранията на условностите и отхвърлиш традициите в полза на нещо ново и любопитно, нещо отвътре те насърчава да смесваш, опитваш и създаваш. И така, пред нас стои Dead Man’s Fingers – ром с вкус, който опиянява. Резултатът от необичайни комбинации и смели подправки е фин алкохол, който ще те впечатли чист, а в симбиоза с нещо подходящо ще обърне представите ти за познати и непознати коктейли. Индийско орехче, ванилия, портокал, сладолед, ммм! След като рецептата е изпипана, остават въпросът за идентичност и име. Едно е сигурно – в картинката, обграждаща Dead Man’s Fingers, няма пирати и скучни асоциации.

Историята става все по-интересна. В менюто на Rum and Crab Shack, както подсказва и името, има две открояващи се предложения. Раците им са безкрайно вкусни, а една конкретна част от животното се слави с името „пръстите на мъртвеца“. Местният фолклор те убеждава, че ако ги изядеш, умираш. Не са смъртоносни, но имат неприятен вкус, откъдето идва и гръмкият псевдоним. Звучи странно, дори леко грешно, но повдига интереса, а създателите търсят точно това.

Това е Dead Mans Fingers – бутилка с череп и необикновен ром, вдъхновен от любими вкусове. Една истинска ром-волюция!

Сигурно си виждал цветните бутилки по полиците на някои от избраните барове, а ако си любопитен за нови вкусове, може да си помолил някой барман да ти забърка еликсир със съдържанието им. Едно е сигурно, Dead Man’s Fingers категорично стъпва на българския пазар! На 25 ноември в Строежа черепите се обръщат надолу в компанията на Abysmatic – експерименталните електронни музиканти, които се издигат над обсега на жанровите норми и вплитат пънка в звученето на новото време.

Брандът стартира със събития в 4 града в страната и 12 дати. Едни от най-любимите ни барове в София, Бургас, Пловдив и Варна ще станат домакини на DJ партита с коктейли, шотове и нов прочит на рома.

По-долу добавяме календара на събитията и ще се радваме да те засечем на някое от тях. Salut!

25.11 – София – Stroeja w/ Abysmatic + гост барман Атанас Савов
26.11 – София – Synthesis Bar, Skinny Bar, Бар Безкрай
Бургас – Bar Escobar
Варна – Бар Култура
Пловдив – Пощата, Download
27.11 – София – Skinny Bar, Тънка Червена Линия
Бургас – InBar
Варна – Bar DeRouge
Пловдив – No Sense

Последвай Dead Man’s Fingers във Фейсбук и Инстаграм.

Ако се чудиш какво да слушаш днес, защо не си направиш едно караоке парти?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *