TOWNSMEN: изложба на Елена Назърова

0 коментара Сподели:

Париж! Няма човек, на когото този град да е безразличен.

Ако не се влюбиш в духа му от пръв поглед, то вероятно ще намразиш космополитността му и стаената арогантност на различията между социалните прослойки. Мръсен, красив, страшен, безскрупулен, Париж е дом на милиони хора от целия свят. За част от тях обаче този дом е подслонът под стрехите на внушителните архитектурни паметници или студените плочки на тротоара.

Този поляризиращ град, окичен с венеца на романтиката, високото изкуство и богатата си история, крие под повърхността си катакомбите на безработицата, бедността и маргинализацията.

През седеммесечния си престой там художничката Елена Назърова наблюдава това своеобразно разделение, в което аутсайдерите не живеят на ръба на обществото, а са вкоренени в неговото сърце и вклинени в потоците културен живот по парижките улици. Новата ѝ изложба TOWNSMEN отразява скритите сенки на нощния живот и контраста им с ярките щрихи на попкултурата. Под тази противоречива картина се крият и темите за моралния компас, консуматорската култура и свободата като основна ценност на модерния човек.

Творчеството на Елена Назърова изкривява този проблем и му придава привлекателен блясък, който цели да насочи вниманието на зрителите към хората, живеещи по улиците на големите градове. Бунтарският им характер и извънрутинното им ежедневие са представени като чистия образ на свободата.

Откриването на изложбата TOWNSMEN е на 26 ноември, петък, от 17:00 до 20:00 в Галерия +359. Можеш да разгледаш експозицията до 29 декември.

Линк към събитието можеш да откриеш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *