Сериалите на 2021 година, които ще запомним и през 2022

Кои от тазгодишните сериали си заслужават гледането?

0 коментара Сподели:

Трудно е да се каже кои са най-добрите сериали на 2021, но единствената причина за това е, че тази година излязоха толкова много запомнящи се заглавия. През екраните ни преминаха представители на всякакви жанрове – от интригуващи криминалета през грандиозни научнофантастични саги до безкрайно смешни комедии.

Ако и ти си така запален по сериалите като нас, можеш да подкрепиш фаворитите си в годишните HiEnd Entertainment Content Awards 2021.

По този начин не просто гласуваш за любимите си филми, мобилни приложения, игри и поредици, но и имаш шанса да спечелиш страхотен смарт телевизор, на който да стриймваш най-доброто от света на серийните продукции. Говорим за 55-инчовия телевизор Philips OLED806, чиято 4К резолюция те вкарва директно във филма.

Докато обмисляш решението си, ти предлагаме 5 сериала, които да завъртиш.

Конкуренцията е жестока и е почти невъзможно да ги сравним, но ако все пак някой от тях за теб изпъква на фона на другите, можеш да дадеш гласа си за него на уебсайта на наградите.

Squid Game

Няма как да не започнем подобна селекция със сензационния корейски сериал, който покори сърцата и умовете на хиляди зрители и си спечели славата на най-гледаната Netflix продукция. Завладяващият дизайн и загадъчният напрегнат сюжет те хипнотизират, а неочакваните обрати са наистина изненадващи. Независимо дали гледаш Squid Game чисто и просто за забавление, или го пречупваш през призмата на социалния коментар и критиката върху съвременното общество, можем да кажем само едно:

този сериал не е за изпускане.

WandaVision

Това е вторият необичайно режисиран сериал на Marvel след Legion.

Концепцията е толкова оригинална, че на моменти напълно забравяме, че гледаме познатите ни супергерои.

Епизодите са изрисувани с четката на ситкомите, играейки си с типичните за тях гегове и смях зад кадър. Всяка серия представлява различно десетилетие с характерния за него стил и чувство за хумор. Това самоосъзнато и интроспективно лице на популярния франчайз добавя свеж щрих върху сюжетите, с които сме свикнали, и ни призовава да се влюбим в персонажите наново.

The Serpent

Всички обичат истории за престъпници и убийци. Има някакъв особен чар в това, което обикновените хора не биха се осмелили да извършат. Случаят на The Serpent е не по-различен – потапяме се в историята на убиец, когото бързо започваме да обичаме да мразим.

Цветовите акценти, седемдесетарската естетика, креативната кинематография и готиният саундтрак са само някои от елементите, които ни привличат към този сериал.

Освен това The Serpent не си поплюва, а преминава директно на въпроса.

Още от първите секунди се озоваваш въвлечен в действието, без да си губиш времето с ненужни експозиции и подготовки, а веднъж потънал в коварния свят на Чарлз Собрадж, няма измъкване, докато не изгледаш и последния епизод.

Mare of Easttown

Запознай се с Мер – цинична, отракана, подпийваща полицайка с богата колекция от травми.

Животът на Мер хич не е лек, а работата ѝ до голяма степен се свежда до това да смъмри някой случаен хлапак, промъкнал се в чужд двор, или да прибере в участъка пристрастения към наркотиците брат на своя приятелка. Тези обстоятелства обаче се променят с убийството на младо момиче, което разтърсва жителите на града. Това не е всичко: престъплението се случва година след изчезването на друга тийнейджърка. Дали има връзка между двата случая?

Безупречната актьорска игра на Кейт Уинслет е гръбнакът на този криминален сериал, а мистерията е, меко казано, любопитна.

Foundation

Младата Гаал произлиза от свят, където научното знание е смятано за ерес. Момичето обаче е решено да овладее точните науки и заминава да чиракува на знаменития професор Хари Селдън. Едва кацнала на планетата, обаче Гаал научава, че чрез сложни математически изчисления Селдън е достигнал до зловещ извод, а бъдещето е надвиснало над главите им като черен облак. 

Космическата сага по научнофантастичната литературна поредица на Айзък Азимов е изумителна както с реалистичните си специални ефекти, така и с безграничното си въображение.

Сериалът ти предоставя всичко, от което имаш нужда: силен женски протагонист, тиранична империя, мрачно пророчество и далечни планети, обвити в мистерия.

Обичаш сериали? Виж нашите седмични предложения.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *