Сериали на седмицата: Yellowjackets, The Shrink Next Door, Doctor Who

Сериалите, които ни грабнаха напоследък

0 коментара Сподели:

Колкото по-студено става навън, толкова по-малко ни се излиза. Добре че са стрийминг платформите, благодарение на които никога не скучаем вкъщи. Ноември определено е благосклонен към нас с големия си брой нови сезони и свежи заглавия.

Тези три сериала, които грабнаха вниманието ни тази седмица, ни примамиха да намерим време за отдих пред малкия екран.

Yellowjackets

На 14 ноември излезе пилотният епизод на Yellowjackets и можем само да кажем, че вече сме зарибени. Сюжетът силно напомня на „Повелителят на мухите“: самолетът на група момичета от гимназиален футболен отбор катастрофира насред нищото и тийнейджърките трябва да се оправят сами, докато чакат да бъдат спасени. Вече и без това нагорещените им взаимоотношения обаче не вещаят нищо добро.

Първият епизод тече в две паралелни сюжетни линии: едната предхожда инцидента, което ни предлага подобаваща експозиция на героините, а другата ни предоставя поглед в живота на вече порасналите оцелели. За нас все още е мистерия какво точно се е случило, но по видяното можем да съдим, че нещо лошо е сполетяло девойките през седмиците на изолация в дивата природа.

При всички случаи началото е обещаващо и ни оставя жадни за още.

Тази неделя очаквай втори епизод.

The Shrink Next Door

Уил Ферел влиза в ролята на Марти – собственик на магазин за платове, преследван от безпокойство, паник атаки и лудата си бивша приятелка. Марти обаче не смята, че има проблем. Вместо да се пребори с бъркотията на личния си живот, той предпочита да забута терзанията си в ъгъла на съзнанието си и да ги вкара в категорията „дребни затруднения“.

Притеснена за здравето му, сестра му го убеждава да отиде на психотерапевт. Така Марти попада при доктор Айзък Херчкопф, изигран от великолепния Пол Ръд.

Този терапевт обаче не е като другите, а подходът му се оказва доста нестандартен.

Оттам нататък съдбите им се заплитат и двамата мъже постепенно потъват в заешката дупка на отношения, далеч надскачащи обичайната комуникация между лекар и пациент. Прескачането от 1982 в 2010 година ни позволява да надникнем в кратки отрязъци от последствията на това общуване, които само още повече ни въвличат в интригата.

Doctor Who

Новият сезон на емблематичния научнофантастичен сериал стартира на 31 октомври със специален хелоуински епизод и оттогава все повече набира височина. Последните шест серии, излезли изпод перото на настоящия шоурънър Крис Чибнал, носят гръмкото име Doctor Who: Flux. Въпреки негативната реакция на феновете относно финала на предходния сезон лебедовата песен на Чибнал започва обещаващо с нов злодей, разкрития от миналото и мистериозни персонажи,

а дългогодишните почитатели на британското шоу ще бъдат зарадвани от появата на старите врагове на Доктора – плачещите ангели.

След новогодишния спешъл Чибнал предава щафетата на Ръсел Т. Дейвис, който беше зад волана на Doctor Who до 2011 година. Дали това ще е за добро, предстои да разберем, а дотогава се оставяме да бъдем завлечени във времепространствената вихрушка. Скачай в Тардиса и да отлитаме!

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *