Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през ноември

0 коментара Сподели:

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва. Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия през месеца.

Място за култура, филми, музика и театър, храна, коктейли, мода, арт и спорт. Аромати. Цветове. И усещанията, от които вдишваме с пълни гърди.

София и отвъд. Това е Editors‘ Choice. Нашето място. Благодарим ти, че ни четеш.

Парчето Unreal City by Lunikk

Спомени от светлините на нереалния град премигват в съзнанието. Тези са улиците, по които си криволичил, това са лампите, под които си спирал, панеленото море е това, в което си се взирал. Unreal City е първото парче, с което Lunikk се представят пред публиката. Завъртаме музикалната разходка в слушалките и още с първия тон се пренасяме в новата вселена от ноти, създадена от Кристина Йорданова и Дени Попов. Дуото работи по парчето в домашното си студио, но сме убедени, че музиката им тепърва ще напуска границите на реалността.

Приложението: Pam App

В YouTube има тонове видеа с упражнения, но любимият ни канал е този на Памела Райф. Pam App пък е приложението, в което Памела те ъпдейтва с нов фитнес план, съставен от нейни видеа, всяка седмица. Стандартните като Beginner, 30 Min рer day, 45 Мin са напълно безплатни, а ако искаш да видиш разширените (например с тежести или за заети хора), както и още бонуси като рецепти – приложението има и платена версия. Само не се лъжи по крехкия и спокоен външен вид на Пам – упражненията са жестоки (да, даже и за вас, момчета).

Ластиците: Mini Beast Bands

Този месец явно сме на фитнес вълна. Ако ще се довериш на Pam App, фитнес ластиците, с които можеш да изпълняваш някои от сериите, са Mini Beast. Създадени от персоналния треньор Антония Живкова, те се предлагат в цветни и разнообразни принтове и различни нива на трудност. Разбира се, ластиците имат десетки приложения, които ще ти помогнат да подобриш формата си, а най-голямото предимство на Mini Beast е високото качество, което само по себе си е супер мотивация. Ластиците са супер удобни като размер и не се пързалят.

Подкастът: „Дългата разходка“ by Programata

Време е да се освободиш от бремето на крайната дестинация и да си позволиш да се изгубиш в града, който си мислиш, че така добре познаваш. Из лабиринтите от улички се крият кулинарни и архитектурни съкровища, а ако все пак още не си готов да се откъснеш от оковите на времето, просто трябва да погледнеш нагоре към някой от големите градски часовници. Подкастът на „Програмата“ те води на интерактивно приключение в София – слушай гласа, оглеждай се и се потопи в историята. Можеш да слушаш „Дългата разходка“ в Spotify, като потърсиш Programata.

Сладкишът: Канле от &хляб

Канлето е малко сладко изкушение с френски произход. Дори само това описание е достатъчно, за да предизвика активно слюноотделяне, какво остава, когато разбереш, че канлетата „се пекат в специални медни форми, които се обработват с масло и восък, за да могат да са супер хрупкави отвън, но меки, на ръба на течното вътре“. Вкусът е на ром и ванилия, центърът е мек и нежен, а обвивката – тъмна, хрупкава и карамелизирана. Мястото, на което да опиташ тази истинска фантазия за небцето се казва „&хляб“ и се намира на „Екзарх Йосиф“ 69.
Бързо, че още пари!

Постановката: Приятнострашно

Едно от най-хубавите неща, което да си подариш през есента, е вечер в театъра. В задушевното пространство на Tеатър 199, „Приятнострашно“ е своеобразно наблюдение над емоционалността и проявленията ù в съвременния свят. За вникването в нюансите на синьото, в бляновете на душата, в тревогите. За пътя и намирането на личен смисъл, за случайността, която се превръща в чудо. Интерпретациите са много, открий своята.

Виж селекцията ни от октомври

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *