Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през октомври

Виж любимите ни есенни неща

0 коментара Сподели:

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва. Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия през месеца. Място за култура, филми, музика и театър, храна, коктейли, мода, арт и спорт. Аромати. Цветове. И усещанията, от които вдишваме с пълни гърди. София и отвъд. Това е Editors‘ Choice. Нашето място. Благодарим ти, че ни четеш.

Събитието

Триумфалната арка

60 години след появата на първия фотоколаж на опакованата Триумфална арка в Париж, проектът е реалност. Това е осъществяването на една мечта, която всеки, докоснал се до сиво-синята материя или червените въжета, ще помни цял живот. Без значение как възприемаш творчеството на Кристо и Жан-Клод, дали като метафора на свободата, като бунт срещу рестрикциите или като абсолютно безсмислена визуална провокация, целият свят обърна поглед към Париж за малко. Това само по себе си е достатъчно постижение, а ние сме от почитателите!

Растението

Snake plant

Ако си от онези любители на растенията, които много искат зеленина вкъщи, но не съумяват да се грижат подобаващо за нея, Snake plant е единственото растение, което ти трябва. Как да се грижиш за него? Постави го на място с индиректна слънчева светлина и не го поливай много често – толкова е лесно! „Змийските“ растения дори се радват, когато почвата им пресъхне преди следващото поливане, а в замяна пречистват въздуха в помещението и са напълно безопасни дори за спалнята.

Тениските

V.G. ART STYLE

Вдъхновени от изкуството на великите художници! Творбите на Пабло Пикасо, Ван Гог или Владимир Димитров – Майстора оживяват в тениските на V.G. Art Style. Идеята на двете момичета зад малкия артистичен бранд е да вдъхнат доза изкуство и във всекидневието чрез свежи тениски от качествени материи. „Герника“, „Звездна нощ“ или „Автопортрет с маймуна“ са само част от предложенията им, които си струва да разгледаш. А това, че са ушити в България и не се мачкат, е само бонус към цялата идея. #supportyourlocals

Звукът

You Never Know на Heartless Bastards

След петгодишна пауза бандата от Охайо се завръща с нов албум, но тук на фокус е сингълът You Never Know и видеото към него. Песента е вдъхновена от филмите на Wes Anderson, а видеото и музиката завладяват с чувство за приключение, невинност и искрена любов. Щрайховете ни пренасят в безкрайните градини на въображението, където невидимото цвете в сърцата ни разцъфтява в продължение на няколко минути. Ако не си минавал през огледало портал, сложи слушалките и пускай тази песен‚ you’ll never know, until you do’.

Приложението

Balance

Да носиш короната на виден градски агент може да се окаже изтощително. Между проектите, винаги на границата на крайния срок, най-вкусната вечеря, която нямаш търпение да сготвиш от поне две седмици насам, изложбата, за която бързаш, и Негронитата в любимия бар, Balance те подсеща, че трябва да си дадеш време. След като определиш целите, предизвикателствата и посочиш опита, приложението предлага различни видове медитация, за да ти помогне да центрираш бушуващата енергия.

Сериалът

Scenes from a Marriage

Новият сериал Scenes from a Marriage разказва за разпада на една любов между двама, споделяна повече от половин живот. В адаптацията на шведски минисериал от 1973 г. със същото заглавие, Оскар Айзък и Джесика Частейн влизат в ролята на двойка, която преживява катарзис в отношенията помежду си. Всеки преминал през сходен трус на дългогодишната любов, без значение дали в брак или не, ще намери малките големи истини, които много от нас крият зад кулисите на мълчанието. Трите епизода дотук са обещаващи и нямаме търпение за следващите!

Виж селекцията ни от септември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *