Още 5 американски неща, които да мразиш

Поне докато американците си сложат мартеници

0 коментара Сподели:

Едва дочакваме да дойде краят на октомври, за да започнат да валят статуси от виртуални патриоти, чието най-тежко бреме са хора в карнавални костюми. Въпреки че Хелоуин е по-скоро католически, отколкото американски празник и ти съвсем спокойно можеш хем да си българин, хем да си католик, това не пречи на гвардейците на родните традиции да те анатемосат.

Ние решихме да дадем още няколко американски неща за мразене, които вече намират почва и у нас. Ето кои са те:

1. Свети Валенин

Извинете, но как така ще имаме празник, отбелязващ любовта?

Кому е нужно? Нима не показваме достатъчно привързаност към половинките си в останалата част от годината?

Обикновено хората, които не се кефят на Свети Валентин, просто никога не са го празнували с никого и сексуалният им живот има по-малко събития от Арена Армеец през 2020.

2. Black Friday

Петъкът, в който хората забравят своята човечност, задръжки и здрав разум в името на блендер с 40% отстъпка, е сигурно най-американското нещо, случващо се вече и тук. Първо, то се разиграва след Деня на благодарността (който ние даже нямаме), второ, е баш след празника, в който заявяваш, че си доволен от това, което имаш, и на другата сутрин отиваш в 5 да чакаш на опашка за плазмен телевизор.

А тук сме си просто неблагодарни и жадни за оферти.

3. Момински/ергенски партита

Тези събития са измислени, за да може да се промотира американският лайфстайл на разврат и гуляй. Пропагандата се спонсорира от фирмите за брандиране на тениски, за да има още един повод, за който да си напечаташ тениска, която никога след това няма да облечеш!

4. Брънч

Това словосъчетание сто процента идва от някой поспаланко с махмурлук, на когото пикът на пиянския му глад е дошъл в 11 сутринта.

Отново американска пропаганда да ядем яйца Бенедикт като обезумели, вместо като истински българи да намажем филия с лютеница и салам „Камчия“.

5. Happy hour

Американците не стига, че почват да пият на 21, а пък и гледат да изкомпенсират загубеното време в трезвеност, като създават схеми, при които да платиш за 1 питие, пък да пиеш 2. Значи, ако бяхте почнали да пиете като нас на 14-годишна възраст, нямаше да ви се налага да си измисляте алгоритми за пиянство, а и при положение, че сте неиздръжливички. Не можем да си ви представим на happy hour с ракия.

Можем да се противопоставяме на много неща. Това, че витамин С е полезен за кожата обаче, никой не може да оспори.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *