6 знакови пловдивски локации, които да видиш преобразени

В уникален аудио-визуален спектакъл за проекта Altitude Attitude

0 коментара Сподели:

В главата ти културно-историческите паметници на Пловдив вероятно вървят ръка за ръка с множество графити и тагове, които ги покриват отвсякъде, да не говорим за не особено привлекателния придружаващ аромат.

Мащабният проект Altitude Attitude на Фонотека Електрика е част от програмата “Наследство” на Фондация “Пловдив 2019” към Община Пловдив и с подкрепата на Nexo – една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, преобръща облика на някои от символите на града – след радикално почистване вече няма и следа от спрей.

Вместо това Паметникът на Съединението, Бунарджика, Младежкият хълм, Небет тепе, Сахат тепе и Братската могила са превърнати в уникални музикални сцени, на които излизат шестима български диджеи.

Първоначалният план е концертите да бъдат проведени пред публика, но епидемичната обстановка възпрепятства това начинание.

Затова пък празните открити пространства внасят допълнителен фокус върху изпълнителите. 

Това развитие не е изненада за организаторите – точно за такъв сценарий те са предвидили оптимално запазване на автентичното преживяване. Едночасовите музикални сетове са заснети от пловдивското студио Lyon Visuals както директно на място, така и от въздуха. Видеоклиповете ще дебютират на уебсайта на Фонотека Електрика в шест поредни недели. Докато звучат бийтовете на sayulke, BORNE ALOFT, Laylla Dane, denitza, Julieta Intergalactica и TECHNOBETON, ставаш свидетел на впечатляващата визуална трансформация на локациите, дело на Петко Танчев.

Основният обект на проекта е поставянето на любими звезди от българската електронна сцена на нестандартни места, които да носят добавена стойност на преживяването.

Визуалният компонент, съпътстващ всеки концерт, е немалка част от цялостния продукт.

Емблематичните за Пловдив паметници на културата дори сами по себе си са пространствени феномени, сякаш излезли от филма на Дени Вилньов Blade Runner 2049. Под прожекторите на впечатляващата мултимедия обаче Паметникът на Съединението сякаш ту се раздвижва и оживява, ту се размива в мрака, а Братската могила се превръща в космически кораб на път да отлети.

Точно това изменяне на познатото и превръщането му в нещо сюрреално е достатъчна причина да не пропускаш да гледаш шестте видеа през следващите седмици.

Не пропускай да прочетеш за урока по състрадание, който ни преподаде Марк Баудер

Пусни се в Tik Tok с нас

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *