10 парчета от 2000-те, които не сме чували напоследък

Селекция парчета от 2001–2010, които бяха хитове

0 коментара Сподели:

Има хитове, които са вечни.

Bohemian Rhapsody излиза през 1975 година и си я знаем наизуст и пеем до ден днешен. Няма българин, който да не знае текста на „Бяла роза“. Обаче ги има и онези песни, които сякаш сме ги чули няколко пъти, откакто са излезли и след това изчезнаха. Едни такива, които, като ги чуем, си казваме: „А, верно! Това беше хит преди години“, но точният брой години ни се губи. Тези песни вече се появяват само в ретро селекции, ако някой въобще ги помни. Подбрахме 10 от тях, за да чуеш едно десетилетие песен по песен.

2001: Britney Spears – I’m A Slave 4 U

Бритни винаги е релевантна, независимо дали покрай музикалната ѝ кариера или драматичните развития в личния ѝ живот. Бритни си е Бритни – музикален талант, невероятен танцьор и сред най-скандалните секс символи на периода. Въпреки това не слушаме песните ѝ чак толкова често напоследък. Особено пък тази – вкусовете са се променили доста.

2002: Las Ketchup – The Ketchup Song (Asereje)

Да напомним, че освен бой бендове имаше и гърл бендове. Destiny’s Child и The Pussycat Dolls са най-популярните примери, но техните най-големи хитове се слушат редовно. Съвсем в началото на 2000-те обаче ни превзе и испанската група Las Ketchup с тази зарибяваща песен.

2003: Black Eyed Peas – Where Is The Love?

Конфигурацията на Black Eyed Peas определи много от хитовете на 2000-те, но точно тази песен остави различна следа. Групата пуска основно парти хитове, но тук заклеймяват ситуацията в обществото за времето, в което е написана. За съжаление сюжетът може да ни се стори още по-актуален и днес. Със сигурност не е нещо, което си пускаме редовно, но е нещо, което може би е добре да си припомним.

2004: Activ – Doar cu tine

2000-те като цяло бяха изключително силен период за авторска европейска музика. Няколко хита на румънски език се настаниха в сърцата на много от нас. Най-популярната е Dragonstea Din Tei на молдовската група O-zone, но нея всички я знаем като „нума-нума“. Песента върви най-добре към този крайно неофициален клип между другото. Но за тази селекция сме избрали друг поп-денс хит на 2004, а именно – Doar cu tine на Activ! Тази песен всички я знаем, но повечето я разпознаваме едва когато я чуем.

2005: Crazy Frog – Alex F

Тази си беше просто откачена. Песента ти се забива в главата и неизбежно те разлигавя. Ако си бил дете, когато е излязла – още повече! А анимацията на оригиналното видео също ни залепя към екрана всеки път когато онзи предпочитан от нас музикален канал го пусне.

2006: Cascada – Every time we touch

Това беше изключително успешна година откъм хитове. Джей Ти избухна със SexyBack, а Ейкон пусна Smack That. Red Hot Chili Peppers ни предоставиха Dani California и Snow (Hey Oh). Не можем да забравим и за Unfaithfull на Рири, разбира се! Можем да изреждаме песни до утре, но леко забравихме за Everytime We Touch на Cascada. Кога за последно сме я чували оттогава? Немската група Cascada направо си изчезна след успеха на това парче.

2007: Timbaland – The Way I Are

Тимбаланд беше големият играч на 2000-те. Беше навсякъде. Ама наистина навсякъде. Накъдето и да се обърнеш, беше хит, в който той участва, и по радиото кънти неговият глас. The Way I Are е една от най-популярните му песни, но след още няколко хита изведнъж го забравихме.

2008: The Pussycat Dolls – When I Grow Up

Сексапилният лайнъп на The Pussycat Dolls не е нещо, което можем да забравим съвсем, но в момента песните не са ни в главата толкова често. Даже повече впечатление ни прави самата Никол Шерзингер, отколкото цялата група или песните. Позабравили сме някои парчета или най-малкото не си ги пускаме така, както преди бихме. С тази песен си припомняме тръпката по известността и поговорката Be careful what you wish for ‘cause you just might get it.

2009: Akcent – That’s my name

Akcent са поредното доказателство, че Румъния произвежда хит след хит. Групата има много парчета, които заливат класациите по света и у нас, но точно That’s my name не е песен, която не се задържа особено дълго. Други румънски сензации като INNA и Alexandra Stan се появяват с по една-две песни, определят ни цялото лято и изчезват. Akcent се задържаха повечко, защото имаха хитове от началото на 2000-те, но не сме ги чували в последно време.

2010: Taio Cruz ft. Ludacris – Break Your Heart

Нека бъдем честни – Тайо Круз имаше няколко хита, които влязоха в класациите, и после го забравихме съвсем. Тази песен с него и Ludacris наистина изгърмя, след това имаше още няколко, но някак никога не стана толкова известен отново. Не сме сигурни какво прави в момента, защото не сме чували негови хитове от известно време насам.

А в крак с времето, прочети за адаптацията на Dune от Дени Вилньов

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *