7 ужасяващи сериала с рейтинг над 7, които да гледаш

Най-добрите сериали, които причиняват най-лошите кошмари

0 коментара Сподели:

Октомври е месецът на падащите листа, тиквеното лате и… филмите на ужасите. Всяка година през този месец ни посрещат най-култовите хорър филми и се чудим откъде да почнем. Вече знаеш, че трябва да изгледаш Halloween Kills и новия Candyman. Затова решихме да разнообразим и да ти препоръчаме

няколко сериала, които да те накарат да спиш на светната лампа!

Midnight Mass

Новият хорър сериал на Netflix смразява кръвта на всичките си зрители. Поредното бижу от режисьора Майк Фланаган се развива в запустяващо селце на отдалечен остров. След буря, която изолира селото от външния свят, пристига млад свещеник и жителите започват да изживяват чудеса. В типичен за Фланаган маниер всеки от героите му носи своите тайни и страхове, което се преплитат и развръзките ни изненадват всеки път.

The Terror

Вдъхновен от истински случай, „Терорът“ не е кръстен само на чувството, което ще изпиташ. През 1845 година група английски мореплаватели предприемат опасна експедиция през най-северните територии на днешна Канада в търсене на проток, който свързва Атлантическия и Тихия океан. Приключението на борда на кораба „Терор“ бързо се превръща в борба за оцеляване, но конфликтът човек – природа не е единствената опасност. Нещо дебне в леда и мракът, който носи със себе си, не позволява и миг покой.

Scream

Ако не си гледал оригиналните филми от поредицата на Scream, не се притеснявай – сериалът е вдъхновен от тях, но не е точно продължение. В духа на оригиналите хорър сериалът обсъжда самия си жанр – слашър, който е сериал вместо филм и затрудненията, които това би причинило. Героите се опитват да следват правилата, но светът се срива изпод краката им в играта на маскирания убиец.

Hannibal

Ако си харесал „Мълчанието на агнетата“, ще се влюбиш в тази адаптация на „Ханибал“.

Базиран на книгите на Томас Харис, сериалът се състои от 3 безупречни сезона, които ще те потопят в изживяване, което никога няма да забравиш. Уил Греъм е специален разузнавач, повикан от ФБР, за да помогне в разследването на местен сериен убиец. В ролята на едноименния герой Ханибал Лектър се въплъщава датчанинът Мадс Микелсен, от когото ще те побият тръпки далеч преди да разбереш каква точно е ролята му в случващото се.

You

Джо е книгоман и романтик, който вярва в истинската голяма любов и цял живот чака своя момент. Това се случва, когато среща Гуиневир Бек – красива млада писателка. Първоначалното описание на романтична серия не бива да те заблуждава – този сериал не е за слаби сърца. Мислил ли си някога каква е гледната точка на обсебения сериен убиец? You ти предоставя възможността да видиш света през очите на човек, готов да направи всичко, абсолютно всичко, за да получи това, което иска.

Penny Dreadful

Именно за любителите на готиката е създаден Penny Dreadful. На потискащия фон на викториански Лондон, сериалът ни предоставя синтез на класика и иновация. Виждаме познати герои от готическите произведения на Брам Стокър, Мери Шели и други сензационни писатели, но ужасът и личната трагедия придобиват различни измерения. Penny Dreadful ни потапя в мъглата и злото, което може да погълне всеки.

The Haunting of Hill House

Ненапразно на всеки нов проект от режисьора Майк Фланаган пише „от създателя на The Haunting of Hill House“. Базиран донякъде на книгата „Свърталище на духове“ на Шърли Джаксън, имението Хил Хаус оживява пред очите ни със серията събития, които бележат децата на семейство Крейн доживот.

Призрачното имение е като жив капан, който се променя в мига, в който си мислиш, че си го разгадал.

Поредното трагично събитие събира отчуждените членове на семейство Крейн на едно място 26 години след мистериозната смърт на майка им и ги кара да преживят наново случилото се на онази заветна вечер. Потопи се в творението на Фланаган, което ти обещава смразяващ кръвта ужас и душевен катарзис от начало до край.

Серията е антология, поради което препоръчваме също и втория сезон – The Haunting of Bly Manor. Сюжетът и героите са различни, но концепцията за къща, обладана от духове, остава все толкова свежа в ръцете на Фланаган.

Ако имаш нужда от малко утеха, разгледай тези 5 яки нови комедии, които да гледаш по Netflix

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и ще те държим в течение!

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *