Love Me Tender – глътки топлина и наслада

Селекция ракии, с които да се сгреем през студените дни

0 коментара Сподели:

Тя е национална гордост, предизвиквала люти спорове и тежки сватби. Отговорна е за не една и две велики любовни истории и прозрения на и под маса. Ракията не си я даваме, защото този еликсир на боговете може да е толкова изискан и приготвен с майсторлък, че качествата му да бъдат достойни за нюха на истински сомелиер и рецепторите на отдаден дегустатор.

В следващите редове ти представяме специална селекция ракии, които определяме с една дума – класа!

Ракията

Тя е абсолютна енигма и емблема на Винпром Свищов. С изключителни качества, създадена по стара традиция, двойно дестилирана и отлежала в дъбови бъчви над 25 години, Ракията ще те плени завинаги с карамеления си цвят, неповторим гроздов аромат, нюанси на дъб, подчертан от лек пушек и ванилова сладост. Тя е нашата кралица този сезон, а ти въведи промокод GG на сайта им и я вземи с отстъпка.

Свищовска лозница

Ако искаме първокачествена балансирана гроздова ракия, избираме Свищовска лозница на Винпром Свищов. Произведена по шарантска технология от Каберне Совиньон и Мерло, отглеждана в собствени масиви в Дунавската равнина, тя притежава фин аромат и изключително мек вкус. Въведи промокод GG на сайта им и вземи този изискан еликсир с отстъпка, която Винпром Свищов подарява на читателите на Go Guide.

Бистра – елексир за спомени

Тя е нашето вдъхновение не само през студения сезон. Тройно филтрирана и несравнима като вкус, Bistra е любимото ни питие както когато сме в Memento, така и на всички останали локации, на които можеш да я откриеш. Кристалната ѝ бистрота, изящен аромат, приятна сладост и топлина са всичко, което искаме от перфектната ракия. Обичаме я и я препоръчваме горещо под формата на шотове и ти напомняме, че Bistra е произведена по класическа технология чрез дестилация на вино от цяло грозде от сорта Мускат Отонел. Гроздето е от избран лозов масив, винифицирано и дестилирано по специална технология за получаване на интензивен сортов аромат. Независимо коя от чудните ѝ шест разновидности ще избереш – бъди сигурен, че това е питието за създаване на спомени.

Хуберт 1924 – Dunja

Когато говорим за ракии, селекцията на Casavino е наистина впечатляваща. Ние задължително избираме този сръбски еликсир с цвят на старо злато – Ракия Хуберт 1924 отлежала дюлева барик. Произведена по традиционна технология, отлежала в дъбови бъчви, с характер в стил Бърбън и отлично запазен плодов вкус, изключително комплексна и абсолютно съвършена – тя е нашето откритие този сезон!

Стара Песма

Второто ни откритие от селекцията ракии на Casavino е отлежалият кайсиев еликсир Ракия Стара Песма. Стилна и добре завършена кайсиева ракия, отлежаваща 3,5 години на принципа на солера с нежна дъбова екстракция и отличен кайсиев аромат и вкус. Завладява сетивата с богата хармония от сушена смокиня, ядкови аромати, карамел, ванилия, скоч бътър и кайсия. Не пропускай да опиташ!

Korten

Отлежавала в „златни“ дъбови бъчви повече от 5 години, сребърен медалист от Rakia & Spirit Fest Sofia 2021г. и с изключителен вкус, лимитираната серия на Korten Winery ни предлага невероятно ракия изживяване. За получаването на дестилата се използва прецизно подбрано грозде от сорта Мускат Отонел, а всичко, което бихме ти препоръчали още сега, е да си подариш тази глътка благороден финес.

Не пропускай есента в продукти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *