Сериали на седмицата: Hit & Run, Mr. Corman, Cocaine Cowboys

Как да убием августовската скука и през тази седмица

0 коментара Сподели:
mr corman

Август е месец за много неща, но гледане на сериали не е традиционно едно от тях. И все пак не можем всички да сме само на море, нито пък да е безкрайно парти. Има и моменти за скука и заслужен отдих. За тях сме ви подбрали тези предложения: напрегнатия криминален трилър Hit & Run, комеди-драма проекта на Джоузеф Гордън-Левит Mr. Corman и истинската, макар и невероятна история на най-безумните престъпници от 80-те в Cocaine Cowboys.

Hit & Run

Става ли дума за трилъри, израелските сериали са на някакво следващо ниво. Новото предложение, пълно с обрати и напрежение, отново не разочарова

– Hit & Run разказва историята на щастливо женен мъж, чийто живот се обръща с главата надолу за секунди.

Съпругата му загива при мистериозна катастрофа, която прилича на нещастен случай, но колкото повече той дълбае във фактите, толкова повече смущаващи детайли изплуват. Решен да стигне до истината на всяка цена, въпросният Сергев започва да рови на места, където хората не са свикнали да има сътресения. Следват безброй туистове и обрати, които те карат да цъкаш епизод след епизод.

Mr. Corman

Освен актьор Джоузеф Гордън-Левит е режисьор, сценарист и продуцент, като този негов проект използва всичките му таланти с огромна творческа свобода. Сериалът, който се движи умело между драма и комедия, разказва историята на Г-н Корман, трийсетинагодишен бивш музикант, който окончателно захвърля китарата и започва да преподава на петокласници. Освен това няма гадже, живее със съквартирант, играе видеоигри и виси пред телевизора. Без да е точно злощастен, нито пък напълно щастлив, той бута ден след ден, но все повече се вбесява без видима причина. Това, естествено, непрекъснато ражда нелепи ситуации, отиграни от Джоузеф Гордън-Левит с лекота и онази нелепа физиономия. Това не е от типа сериали, които ще променят света,

но пък има сърце, има история и пасва идеално на онези летни следобеди,

в които просто искаме нещо да върви по екрана.

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami

Представяме ви Сал Маглута и Уили Фалкън – едни от най-крупните трафиканти в историята на Америка, които през 80-те са вкарали над 75 тона кокаин в страната. Двамата стават известни не толкова с бизнес ходовете си, колкото с тоталното незачитане на закона и серията от скандални ситуации, в които поставят властите.

Всичко това, разказано чрез архивни кадри с безумни прически, много диско и ретро коли като от GTA Vice City.

Поредицата е документална, а историята, колкото и нелепо да звучи, е напълно истинска, като режисьор е водещият разследващ журналист Били Корбен, който вече е снимал три филма по темата. Понякога истинският живот надскача даже фантазиите на най-смелите сценаристи – усещането от този сериал е „Уау! Сериозно?!“, а дозата забавление е гарантирана заедно с куп исторически факти.

21 страхотни филма, които излязоха през 2021

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *