Пако от сутрин до вечер, от НДК до Шипка

Какво е да носиш в себе си вечното парти и какъв е пътят дотам

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Павел Тодоров е от онези хора, с които няма как да пиеш само по едно. Разговорите с него са пивки и както се казва в клишето – времето лети неусетно в такава компания. Хващаме го след третото кафе и преди първото уиски, между организацията на събития и отварянето на нова локация, за да ни разкаже какви ги върши с тази негова неизчерпаема енергия. Как се управлява верига от толкова популярни заведения, каквато е Мементо,

какво е да носиш в себе си вечното парти и какъв е пътят дотам, четете надолу.

Как започна кариерният ти път, през какво премина и докъде те доведе? От колко време се подвизаваш професионално в Мементо?

Беше тежко, но поучително. Пътят ми премина от квартални кафенета (първата ми работа) до нощни клубове в Пловдив. Минал съм през всички възможни позиции в едно заведение, което ми е дало пълния спектър от опит и наблюдения, за да мога сега да управлявам добре. По тези места срещнах доста опитни професионалисти с дългогодишен опит и те ми дадоха онзи пламък, който ме дърпа нагоре и до днес.  Известно време след като дойдох в София преди 13 години, съдбата ме срещна с Мементо. Започнах на НДК, там остава сърцето ми завинаги, любимо място и уникални спомени.

В последствие станах и бизнес партньор и така вече повече от 7 години работя с най-опитните мениджъри и лица в този бранш.  Сега, освен че се грижа за имиджа на веригата, управлявам пряко и два от обектите. За мен това е огромна чест и отговорност.  

Кое е най-голямото предизвикателство, когато управляваш популярна верига заведения в София?

Не е едно, те са десетки всеки ден.

Опитвам се да създам прекрасна атмосфера и незабравими хубави спомени за нашите клиенти и те да си тръгват с усмивка.

Това е най-великото нещо в този бранш. Това е мастър клас на управлението. Всеки ден се сблъсквам с много препятствия, но желанието и мотивацията да бъдеш “най” винаги ме е спасявала.

Чуваме, че става страшно парти зад бара при вас. Разкажи ни що за хора са екипът на Мементо?

Луди глави работят при мен, никога не е скучно. Те са толкова емоционално заредени, има хумор и дори когато съм им бесен, успяват да ме разсмеят.

Обичам хората, с които работя последните години. Те също ме крепят в това начинание, разчитам много на тях.

Зад бара винаги е весело, особено ако Илийката и Макс са заедно на смяна… циркът е пълен.

Ако нощният живот на София беше една дума, коя щеше да е тя?

Безкрайност. 

Кой е най-яркият ти спомен от Мементо? 

Когато видях за пръв път Мементо НДК да е пълно до дупка и нямах места за никого, но продължавах да ги настанявам по стълби и парапети и всички пееха и се забавляваха. Беше вечер, в която всички сякаш бяха заредени за парти, и останахме до сутринта. Един от най-прекрасните ми спомени, защото това беше доказателството, че аз се справям с работата си и хората го оценяват.

Този спомен ми е завинаги. 

В Мементо се забъркват по-добрите коктейли на лятото. Кой е твоят любим този сезон, който непременно трябва да опитаме? 

Ще бъда честен с вас. Не пия коктейли, обичам концентрати. Въпреки това любимо свежо коктейлно питие, което ще препоръчам на всеки, е Bitter blossom, жестока комбинация от ликьор Канто от бъз, грейпфрут и водка. Просто трябва да го опитате – топ коктейл е.

Сигурни сме, че като виден кафе познавач имаш специален ритуал за първото кафе сутрин. Сподели с нас как го предпочиташ. 

Кафето е важна част от това да съм в кондиция и да започна деня си с усмивка. Обичам кафето да е късо ристрето с капка мляко, силно и ароматно.

Кое е най-голямото ти постижение по пътя с Мементо? 

Това, че се срещнах с моите ментори и вече партньори, които ми дадоха огромен старт и ме направиха част от тях, от невероятния екип. Това доверие не може да го получиш навсякъде, този опит от тях е толкова ценен, по-ценен от парите. 

Те са страхотни професионалисти и аз вече съм част от тази дългогодишна история. 

Какво искаш хората да знаят за теб?

За мен не искам да знаят нищо специално освен това, че се старая да направя Мементо кафе тяхното място за сутрешно кафе, следобеден аперитив или вечерно парти. Нека ме свързват с това, както всички ме познават, като "Пако от Мементо". Радвам се, че вие помагате всичко това да бъде запечатано в Go Guide и да остане в историята като още един прекрасен спомен. Благодаря ви.

Ресторантите с летни градини, в които пускаме корени

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *