Природата е в разгара си – ето какво можем да извлечем от нея

Кои са доказано работещите начини за освежаване директно от природата

0 коментара Сподели:

Безгранична е силата на природата, уникални са и богатствата, с които тя ни дарява. Лятото е най-подходящият сезон да се погрижим за тялото си, за да бъдем готови за предстоящите изпитания, които ни очакват през студените месеци. Доброто здраве винаги е съвкупност от правилни навици, затова колкото по-рано промениш начина на мислене в позитивна посока, толкова е по-желателно. Следват няколко работещи хелти системи, доказани от вечни времена.

Ето най-добрите начини да извлечем силата на природата:

Билки

С името билки наричаме всички лечебни треви, които се използват за лекуване, подобряване на тонуса или с чисто превантивна функция. Имаме късмета да живеем на територия, която изобилства от лековити растения, съдържащи лекарствено-активни вещества, с разнообразие от благотворни влияния. Без значение дали се нуждаете от бъз, левзея или жълт кантарион, всичко може да се намери в гората, полето или на сергията на някоя учтива баба.

Ходене бос

Като стана дума за гори и поля, има едно връщане към природата, което звучи елементарно, звучи логично, но думите просто не са способни да опишат позитивния му ефект върху организма.

Ходенето бос е традиция, запазена за дома, но ако се практикува сред природата, напоследък се нарича „заземяване“.

Това е научно изследвана практика, като само част от здравословните предимства са увеличаване на антиоксидантите и намаляване на стресовите проблеми.

Минерални извори

Лечебната сила на минералната вода е доказана през вековете. Без значение дали се използва отвън или отвътре, церителното H₂O, богато на минерални соли, микроелементи и биологично активни компоненти, има положителен ефект за всички клетки в организма, до които достига. Терминът спа пък произхожда именно от древната традиция за рехабилитация и санаториално лечение с помощта на балнеотерапия. Особено за инхалации или промивки, насочени към носоглътката и горните дихателни пътища.

Здравословно количество сън

Става ли дума за добро физическо и психическо здраве, нищо не може да победи добрия стар сън. Спането в правилна дозировка помага на мозъка и тялото да отпочинат, което директно води до подобряване на всички процеси в организма. Ключовият момент обаче е в баланса

– не са полезни нито недостигът на сън, нито прекаленото излежаване.

Оптималният вариант е почивка между 6 и 8 часа в удобно легло, затъмнена стая и с най-късно заспиване в 23:00. Неслучайно му казват сън за красота.

Натурален сок

Натуралните сокове са най-лесният начин да си набавиш голямо количество витамини от естествен източник. Страхотно предложение по темата са соковете на Freshko – 100% студенопресовани напитки, изстискани и бутилирани по специална технология, която позволява да се запази по-дълго свежестта и полезните вещества на плодовете вътре. Тайната на процеса при Freshko изобщо не е тайна: просто компанията сама бере и подбира плодовете за всяка бутилка, няма добавени захар, подсладители и консерванти, а процесът не включва термична обработка и замразяване.

Също така Freshko използват 100% рециклируеми опаковки,

а сред вкусовете им са портокал, лимон, грейпфрут и мандарина.

Виж още: 5 рецепти за борба с махмурлука, препоръчани от готвачи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *