Няколко признака, че отиваш с грешното момиче на планина

Любовта е сляпа в града, но не и в балкана

0 коментара Сподели:

В гората нямаш нужда от маникюр и педикюр, а от мускули като за паркур. Красотата може и да спаси света, но със сигурност няма да ти помогне при планински преход. С други думи, ако си се водил от грешните импулси при избора на партньорка – честито. Може да откриеш, че искате различни неща от живота, при това във възможно най-неподходящия момент. Например в средата на нищото, докато нощ се спуска безмилостно над планинските хребети.

За да не стават грешки, ето няколко ранно проявяващи се признака, че тя не е планинарка:

При много градски момичета е въпрос на чест да се преструват на аутдор мацки, каквито впоследствие се оказва, че просто не са. Нерядко в техните глави едно изкачване на Черни връх и зелено училище на хижа „Мусала“ ги превръща в дъщерите на Беър Грилс. За целта подходете с повишено внимание при първоначалните дискусии. Ако тя махне с ръка при споменаването на маршрута Кончето – Вихрен и го опише като „пийс ъф кейк“ или „детска игра“, това трябва да е моментална червена лампичка. Особено ако секунда преди това се е информирала каква е ситуацията в планината с портативните тоалетни.

Ако пък предложи да вземе кучето си с вас – това не е просто една лампичка, направо трябва да ти светне в предупредителни сигнали цялото табло. Мястото на един домашен любимец, както името подсказва, не е в дивата природа. И не, това, че е джобно чихуахуа, не прави нещата по-добри. Сс сериозни преходи мога да се справят само добре обучени и много дисциплинирани животни.

Също ако багажът ѝ се състои от огромна блутут колонка, торба с гримове и високи токчета (за всеки случай), може би е време да проведете един специален разговор.

Ходене в природата и ходене на парти са две различни занимания, с тотално различна концепция.

Музиката може и да не привлече мечки, но пък със сигурност ще ви донесе доза хейт. Ако срещнете някой хардкор катерач, можете даже да отнесете и лекция как планината е зона без чалга. За него БГ рап, БГ поп и всичко БГ е все същото – няма смисъл да спорите.

Иначе в багажа на планинаря трябва да има единствено неща от първа необходимост, но най-вече храни с висока енергийна стойност. И не – ябълки и кето слайс не са сред тях. Противно на всеобщото схващане, алкохолът също няма място по чукарите. Пиенето те изморява, прави крачките ти погрешни, стъпването накриво, а през нощта изобщо не те сгрява – всъщност ти става още по-студено. За иронията да пушиш цигари по време на физическа активност, по-добре да не отваряме темата. Даже да става дума за някое козче или айкозче.

Въобще повишеното самочувствие и усещането за безсмъртие не са полезни качества в балкана,

всеки врял и кипял планинар ще потвърди. Прекомерният ентусиазъм и болните амбиции най-много да ти докарат височинна болест или поне повръщане в зависимост от нивото на чувствителност. Мацките, които тръгват с най-голямата кошница на старта, обикновено са тези, които няколко часа по-късно са свили перките и са блокирали на ръба на тоталната паника.

В повечето случаи никой не планира да замръкне в гората, но има и такива случаи. Затова не е лошо да се подготвите с палатка. По принцип е джентълменско мъжът да носи по-тежкия багаж, но правилото в планината е – който носи палатката, той спи в нея. Това е неписан закон. Така че, ако ще се френдзонвате по средата на прехода, последиците трябва да са ясни.

Скандалите по планинските пътеки не са рядкост, има и изобилие от раздори и раздели.

Много е важно обаче, колкото и да се вбеси някой, да не поеме под афект в неизвестна посока. Ситуация, която старите планинари назовават с термина „заебаване на групата“. Гората не е място за соло играчи. Това даже не е шега, а болезнена, трагична истина.

И последно, спреят за мечки не е като спрея за комари – не се пръскаш предварително с него. Ако получиш подобен въпрос, тя не просто не е планинарка, най-вероятно не е от тази планета.

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *