Tips and tricks: 3 начина да спестиш лесни пари

Малките магии за големия бюджет

0 коментара Сподели:

Отпусни се и си помечтай. За онази сладка блузка в мола, за поредното пътешествие по света и у нас, за всички мечтани езикови курсове. Отваряш очи и попадаш обратно в реалността. Там, където често се лъжеш, че мечтите не могат да станат реалност. Стига глупости –

грабвай куфара с мечтите и заедно с нас!

Ние ще ти помогнем да ги осъществиш в няколко стъпки. Ключовата дума в нашата магия е спестяване. 

Хапва ми се това, хапва ми се онова…

Не съм гладен, но ми се хапва нещичко… Това е ежедневна ситуация за скучаещия човек. Представи си, че контролираш прищявката да си купиш онова шоколадче, онази пица, онези вкусотии, които искаш да ядеш просто за да ядеш.

Да, възможно е, невинаги волята ни е безкрайно силна, но пък можем да се похвалим, че вече се храним по-осъзнато. Преди да идем до магазина за "нещо вкусничко", си задаваме въпроса – толкова ли ми се яде, че да съм готов да изям дори една краставица, една ябълка или храна, която не обичам чак толкова много, за да се нахраня? Отговорът най-често е не. Ако това не преборва лакомията, една чаша вода преди всяко "хранене" от този вид помага да разберем дали сме наистина гладни. Прекалената консумация на храна води до намалени финанси. А осъзнатото хранене е една сериозна здравословна инжекция на портфейла. 

Виж повече: Три приложения, които улесняват живота

Срок на желанието: 24 часа 

Скролваш си фийда и хоп – като гъбка на него изникват мечтаните ти обувки. Желанието ти е толкова силно, че търсиш какви ли не оправдания, за да си ги купиш. По-късно обаче може и да се окаже, че този чифт е далеч от перфектния за теб. Ние неведнъж сме изпадали в капана на точно това изкушение и сме намерили точната формула, за да избягаме от него.

Срокът на нашия импулс е 24 часа.

Когато много (ама наистина много) искаме да си вземем нещо, чакаме поне едно денонощие, като през него се стараем да не мислим за обекта на желанията си. Ако дори след периода на изчакване все още сме влюбени в мечтаните обувки, най-вероятно са наши. Но ако нещо в нас се е пречупило и любовта е била просто едно увлечение – пускаме ги да отлетят от съзнанието ни. И си спестяваме пари за по-добри. 

Виж повече: Любимите ни приложения за лични финанси

Бъди ловец – търси най-добрата плячка

Гледането на брошури за намаления е едно от най-неприятните състояния, в което можеш да се докараш в момент на спестявания. Няма как да избягаме обаче от факта, че за да спестим, е нужно да сравняваме различните оферти за нашите желания. Ние знаем, че и ти като нас държиш да получаваш най-доброто предложение за най-добрата цена. В сезона на изобилието не само от плодове, но и от снимки всеки търси джобен приятел в лицето на нов телефон за целта.

Alcatel 1S е събирателният образ на ниска цена и чудесна камера за летните ти спомени.

С оптималните 13 мегапиксела с интерполация до 16 на задната и професионалната светкавица на предната най-специалните ти моменти ще бъдат уловени в телефона ти с лекота. Паметта на Alcatel 1S и над 24-часовата издържливост на батерията му са идеални за динамичния живот на градския човек. HD резолюцията е втората природа на телефона, а елегантният му дизайн го превръща и в аксесоар за всяка визия. А как ще спестиш с него ли? Освен че Alcatel 1S има спечелена награда за "best value for money device" в Барселона, цената му със сигурност е по-ниска от следващия ти наем. Моделът пък е достъпен в мобилните оператори и Техномаркет. Ако се огледаш, ще откриеш офертите на съдбата навсякъде около себе си. Ние ти показахме как да изхвърлиш оправданието "пари" завинаги от живота си. На теб ти остава само да сбъднеш мечтите си.

 

любими джаджи от 90-те, които ни липсват

Полезни приложения на софийска територия

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са топ местата за брънч в София

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *