10 неща, които винаги слагаме в багажа, но после не ползваме

Кои са ненужните вещи, които само разхождаме с чантите напред-назад

0 коментара Сподели:
10 неща, които винаги слагаме в багажа, но после не ползваме

Синдромът на претъпканите чанти е проблем на цяло едно поколение.

За съжаление повечето неща в тях си ги връщаме обратно, след всичкото мъкнене, тътрене и цялостно разнасяне. Големите чанти създават големи проблеми, като в нередки случаи даже провалят почивки. Неудобството прераства в избухливост и често води до неразрешими конфликти. Решението е просто, същевременно гениално – недей да мъкнеш всички тези неща, които после няма да ползваш. Кои точно? Компилирали сме ги по-долу.

Купища дрехи

Колко тоалетчета, аутфитчета и ансамбълчета можеш да смениш за един уикенд на морето? Не е нужно да пътуваш с два камиона костюми като ретро поп звезда – обличай се умно, не шумно.

Купища обувки

Има място за купищата обувки и то е на рафта вкъщи, не в ръчния багаж. Където и да отиваш, каквото и да планираш, може да бъде сведено до два чифта – едни удобни и едни красиви.

Купища бельо

Формулата за бельо и чорапи е ясна – по един комплект на ден, плюс 10% отгоре за инцидентни случаи. Освен ако не планираш ужасяващи ексцесии, това би трябвало да е достатъчно.

Повече от една книга

Дай да сме реалисти, тя даже и една е прекалено, но нали искаме да изглеждаме интелигентно на снимките от плажа. И все пак, ако имаш желание чак толкова да четеш, може би е време за Kindle.

Повече от едно яке

Да, може да не тече най-класическото лято в историята, но все пак няма нужда да си пълниш багажа с пухенка, палто, сако, полар, шушляк и бомбър. Избери едно, стискай палци да няма сняг.

Кърпи

Ако местата, където отсядаш, не предлагат кърпи, може би нещо не е наред с планирането на тази почивка. Хората, които си носят кърпи, обикновено после свиват тези от хотела. Не бъди от тях.

Електроника

Ударението в една ваканция е върху релакса. Ползвай момента за дигитален детокс и недей да носиш тонове таблети, лаптопи, плейстейшъни и прочие техники. Особено в къмпинг, на палатка.

Бижута и скъпи вещи

Каквото и да вземеш на плажа, трябва да си приел мисълта, че можеш да го загубиш. Затова по-добре остави скъпите вещи вкъщи. Освен ако не искаш да прекараш почивката в притеснения.

Дреболии, които можеш да си купиш

Всичко дребно и евтино, което (евентуално) ползваш веднъж на месец, няма нужда да заема място в багажа. И без това на почивка парите хвърчат като в торнадо. Тази дреболия да е проблемът.

„Ако потрябва“

Никога не трябва. Седи си там в чантата, прави кръгче до морето, накрая го намираш, като си оправяш багажа, и си „за какво го мъкнах само това“. Една и съща грешка, повторена пак и пак.

Тук поглеждаме към голямото синьо и 5 емблематични български филма, снимани там

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *