30 години пънкария, другари и другарки

Хиподил, Контрол, Ревю и Нова генерация в един здрав общ лайв

0 коментара Сподели:

Как да се опише това предстоящо събитие… и аз не знам. Общ концерт на най-култовите български пънк рок и ню уейв банди, с които няколко поколения пораснахме и духом, и тялом, някак си звучи толкова добре съставена формула, че се чудя има ли какво да добавиш. Самата комбинация на тези музикални легенди на една сцена говори повече от достатъчно.

Грандиозен лайв ни чака, наистина… Дори най-отговорно мога да го нарека исторически!

Затова по-добре да караме по същество. Сигурна съм, всеки е чул за концерта и най-вероятно всеки втори вече си е купил билет. Ако по някаква не особено обяснима за мен причина са останали фенове на бандите, които за първи път разбират за събитието – да четат внимателно. Датата е 21 април. Мястото е зала „Арена Армеец“. Там точно в 17:30 часа на сцената ще излязат създателите на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век, основоположниците на българската ню уейв и пънк рок музика – Хиподил, Контрол, Ревю и Нова генерация. Заедно за първи път. Бандите ще бъдат в максимално оригиналния си състав, ще присъстват, разбира се, и новите им попълнения.

Близо 40 музиканти ще излязат за нас на сцената и ще изпълнят на живо голяма част от най-любимите ни техни парчета. Класики като „Най-щастливият ден“, „Само двама“, „Бате Гойко“, „Под шарената сянка“ са много малка част от листата им. Очаква ни цял празник! Всъщност да, точно празник е думата – именно през 2018 г. всяка от ъндърграунд групите навършва 30 години от създаването си и най-умишлено мотото на събитието е „Въпреки всичко!“. Забраните, омразата, егото, разделите, състоянието… въпреки времето! 21 април се очаква съвсем не на шега да се превърне в „най-щастливия ден“ от годината както за нас, феновете, така и за членовете на групите. Място за съмнение по въпроса, дали този рок концерт ще бъде най-големият досега, няма!

Всички знаем – феновете на тези групи са хиляди.

Затова, ако си един от тях, имай предвид, че билетите са в продажба и все пак залата има лимит. Можеш да закупиш своя online от Eventim.bg. Цената за терена е 35 лв., за сектора със седящи места 40 лв. Също така ще се продават билети и на касата на EVENTIM (ул. „6 септември“ 58, ет. 1) и няколко други места. Последният вариант, ако останат билети, разбира се, е да си вземеш от входа в деня на събитието на цена 45 и 50 лв.

Засега музикантите, които са потвърдили участието си, са:

НОВА ГЕНЕРАЦИЯ: Кристиян Костов, Михаил Пешев, Екатерина Атанасова, Симеон Воев, Александрина Александрова – Тери.

РЕВЮ: Васил Гюров, Кристина Серафимова, Деян Драгиев – Даката, Веселин Йовчев, към които ще се присъедини и Милена Славова.

КОНТРОЛ: Владимир Попчев – Унгареца, Огнян Кьосовски – Оги, Стоян Тенев – Тони, Красимир Неделин – Крезо, Иван Гатев, като специално участие ще има Кольо Гилъна.

ХИПОДИЛ: Петър Тодоров, Лъчезар Маринов, Светослав Витков, Венцислав Лозанов, Венцислав Мицов и специална брас секция.

Организатор на музикалното събитие на годината е SKD SOUND – именно те стояха и зад паметните концерти на Хиподил, Ъпсурт и Ревю през 2006 г. и Хиподил, Ревю и Контрол през 2009 г., а този път за реализирането на продукцията ще се погрижат и STROEJA и REJOY. Общо взето– това е, както се казва. Пазим си грижливо билетите и чакаме да дойде 21 април. Дотогава единствено не е лоша идея да се присъединим към събитието във фейсбук страницата и да следим за добавена информация. Enjoy-вай се и ще се видим там.

Ето и няколко предстоящи партита в любимата Yalta.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *