5 неща, които да направиш преди пътуване в чужбина

Хората са различни, но стъпките преди пътуване винаги са еднакви

0 коментара Сподели:

Всяка ваканция е толкова приятна, колкото е добра подготовката за нея. Все пак искаме пътуването да води до повече усмивки, респективно повечето щастие. А както за съжаление всички изключително добре знаем, нищо не помрачава хубавите емоции, така както непредвидените обстоятелства. Най-вече, ако става дума за дългоочаквано и желано пътешествие, и особено със ситуация, която сме можели да предвидим, съответно да се предпазим.

Ето през кои стъпки трябва да минете за едно приятно пътуване:

Направете списък

За всяка ситуация има подходяща народна поговорка и в случая тя е:

„Умните хора си записват, а останалите помнят!“.

И наистина – кой има нужда от бонус стрес преди заминаването с цялото неизбежно чудене стил „Хъм, дали нещо не забравям“? Списъкът сам по себе си е страхотна идея, но после е много важно да го минете няколко пъти, за да се уверите, че всичко по него е свършено. Ей така, за всеки случай.

Проверете резервациите

Както казват старите хора: проверката е висша форма на доверие. Това, което в България ще ви отнеме усилието от един телефонен разговор, в съответната държава може да изисква много повече приказки. Повечето, от които най-вероятно проведени с жестове, защото е възможно да не владеете съответния език. По-добре да се подсигурите, вместо после да ви заболят ръцете от обясняване. Нали така?

Уверете се, че имате всички нужни документи

Времето има невероятната способност да лети, все по-далеко, докато ние го следим, но по-полека.

С това поетично предисловие се опитваме да ви кажем един суров факт от живота: понякога срока на валидност на документите изтича, без да сме усетили. Не искате да направите това откритие по време на граничния контрол, нали? Също, имаме визов режим с най-неочаквани държави по света. Една проверка на датичките и цифричките после пести страшно много нерви, усилия и най-вече пари. 

Тръгнете навреме

Нали си спомняте какво си говорихме преди малко за времето? Една минута може да се проточи в усещане за безкрайност, докато чакаш такси на дъжда пред блока, но също така ако закъсняваш, да се изпари като капка олио върху горещ тиган. С други думи казано: колкото по-рано тръгнете към летището, толкова по-добре.

Особено в период на ретрограден Меркурий.

Направете си Застраховка при пътуване в чужбина

Никоя двойка не планира да си прекара ваканцията в премеждия и все пак, понякога се случва. Със застраховка Помощ при пътуване Pure от Уника всички получаваме най-важното за една незабравима почивка – спокойствие. Повече за условия, детайли и конкретни застраховки, може да научите тук. Най-важното, което трябва да знаете: вече разполагате с опция всичко да се случи онлайн, без да търсите време за посещение на застрахователен офис и място за паркиране. Полицата ви после отива директно в телефона и респективно – в джоба, без притеснения свързани с носене на папки, джобчета и хартиени носители.

А какво да направите преди да заживеете заедно? 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *