Сериали на седмицата: римска императрица, необяснима смърт и поколения супергерои

Селекция от актуалните сериали на седмицата

0 коментара Сподели:

Напоследък може да страдаме от недостиг на свободно време, но със сигурност няма дефицит на сериали. Тази седмица имаме избор дали да отидем в Древен Рим с възхода към власт на императрица Ливия Друзила с Domina, горите на Уелс за мистериозно убийство в The Pact и епична история за супергерои през няколко поколения в Jupiter's Legacy.

Domina

В сериалите за Древен Рим сме свикнали да следваме историите на центуриони и гладиатори, но тук фокусът е Ливия Друзила – най-могъщата и почитана жена през тази епоха.

Ливия е римска императрица, съпруга на император Октавиан Август,

която става майка на император Тиберий, баба на император Клавдий, прабаба на император Калигула и прапрабаба на император Нерон. Възходът към власт и могъщество на тази дама проследяваме в сериала Domina, който кой знае защо доста напомня по дух и цялостно излъчване Game of Thrones.

The Pact

Става ли дума за истории със заплетено разследване на убийства, англичаните са в своя собствена лига. Тук имаме смъртен случай при неизяснени обстоятелства сред иначе приказно красивите гори на Уелс.

Разследването в сериала се върти около един труп – този на Джак,

който управлява семейната пивоварна, докато съвсем между другото е пристрастен към кокаина и се отнася отвратително със служителите си. С други думи убиецът може да е всеки, но подозрението пада върху група от четирима приятели. Следва заплетен сюжет, пълен с безброй обрати – точно както обичаме!

Jupiter's Legacy

Това не е поредният сериал за супергерои напоследък, защото не е базиран на обикновен комикс – за основа на епизодите са ползвани книгите на Марк Милар, иначе популярен като автор на уникалните поредици Kingsman: The Secret Service и Kick-Ass. Историята проследява как

едно поколение пазители на реда със свръхспособности трябва да предаде щафетата на следващите закрилници.

Естествено, сблъсъкът между младите и старите герои е неизбежен, а ситуациите рязко ескалират до драма с често нелепи последици. Забавен сериал, идеален както за фенове на жанра, така и за хора, които гледат Marvel просто между другото.

Тук са къмпингарските ленти, на които отдаваме заслужено внимание 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *