Време е за „Ходене по кръчмите“

Ела с нас!

0 коментара Сподели:

В годината, в която театър „Реплика“ става на 10 години, се случват страхотни неща около замесените. Запознахме те с усмихнатите лица в екипа им във видеото, което можеш да гледаш по-долу, заедно отидохме на една великолепна премиера – на „Списък на всички страхотни неща“, а сега нямаме търпение да дойде време за „Ходене по кръчмите“! На 22 май за пръв път ще имаме удоволствието да станем свидетели на този спектакъл.

Две премиери в рамките на два месеца е нещо, за което ставаме от столовете и ръкопляскаме.

Освен това тези усмивки, които греят тук, заслужават подкрепата ни:

Следващото представление на театър „Реплика“ е „Ходене по кръчмите“. Това е моноспектакъл на Благой Бойчев по текст на Бойчо Бойчев – български автор, който за първи път ще бъде поставян на сцена. Действието в представлението се развива през 1980 г.

Ако

Хилеморфизмът на перипатетизма е критична алтернатива на хилозоизма на орфизма и питагореизма…

ти звучи на чужд език, те разбираме напълно!

Очаква се представлението да бъде по-забавно, вълнуващо и интригуващо от гореспоменатия цитат, с елементи на дълбоко проникновение, примесено с известна доза самоирония. Очаква се да видим как група студенти по философия след успешната януарска сесия решават да обиколят всички кръчми в София. Експедицията получава гръмкото име „1300 години българска кръчма“ заради настъпващата годишнина от основаването на България.

Дали ще се сбъдне мисията им – след като се подложат на денонощно пиене, да разберат висшия смисъл, или ще попаднат в сърцето на нищото?

По време на пътешествието си те са свидетели на редица различни истории, които с напредването на алкохолното опиянение стават все по-мистични. Кръчмата се превръща в концентриран минисвят, в който присъстват най-различни истории, и когато човек добави своята история с надеждата, че ще бъде изслушан и ще получи съчувствие, то в този момент кръчмата може да се превърне и в място за екзистенциална разтуха. Тя попива всички лични истории и се превръща в топос на една обща история на обществото, която може да се проследи назад във времето и да ни свърже с хората от нашето минало.

Студентите по философия обикалят много кръчми и научават не само много различни истории, но колкото и банално да звучи, чрез историите на другите те разбират повече за себе си. Разбират за своето място в света, а когато попадат накрая в изтрезвителя, разбират и за мястото на всеки един човек, който е минал през техния живот.

За да станеш свидетел на това великолепно събитие,

ти трябва само да освободиш вечерта на 22 или 23 май и да отидеш в Националния студентски дом, където ще се случи магията. Линк към събитието във Facebook оставяме тук.

 

 

Икари 2021: триумф на театъра

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *