„Преображение“ е големият победител в конкурса на JAMESON

Конкурсът за късометражно кино JAMESON SHORT FILM AWARD 2018 вече има своя победител – филмът „Преображение“ на Стефан Ганов

0 коментара Сподели:

Както знаеш, JAMESON подкрепя киното във всичките му форми, а наградата JAMESON, създадена преди 18 години, продължава да бъде сериозна мотивация за младите режисьори. Съвместната инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската асоциация на филмовите фестивали Jameson Short Film Award първоначално се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година, като от тогава до сега е знаково събитие на родната кино сцена.

С удоволствие ти съобщаваме, че и тази година церемонията по награждаването на Международния София Филм Фест в Зала 1 на НДК беше грандиозна, а на нея беше избран и дългоочакваният победител в конкурса Jameson Short Film Award. Чекът за 6000 евро грабна режисьорът Стефан Ганов с филма си „Преображение“,  като ние определено смятаме, че това беше една от най-провокативните и различни ленти в надпреварата. Филмът разказва за млад и красив мъж, който живее в Германия. На пръв поглед историята му е съвсем обикновена, но следната подробност преобръща всичко наопаки – понякога той е тя. И ако майка му е наясно с това, то вуйчо му, който живее в България, далеч не е и подозирал.

20-минутният черно-бял филм ни прави свидетели на сложни емоции и междуличностни отношения, но както е и в живота – когато е време истината да излезе наяве, нищо не може да я спре.

Освен че е режисьор, Стефан Ганов влиза и в главна роля в собствения си филм. До него на снимачната площадка застават Екатерина Войнова и Стефан Д. Ганов, а ние смятаме, че резултатът наистина е впечатляващ.

Напомняме ти още, че традиционният конкурс Jameson Short Film Award се провежда за 15-и път в рамките на 22-рия Международен филмов фестивал София Филм Фест, като тази година международното жури оцени 11 претенденти за наградата:

* Баба, реж. Роза Колчарова
* Багаж, реж. Светослав Стоянов
* Гората на Димо, реж. Христо Симеонов
* Грозна приказка, реж. Радостина Нейкова
* Диагноза, реж. Камен Коларов
* Живи отражения, реж. Мариета Печанска
* Може би утре, реж. Мартин Илиев
* Обир, реж. Мария Николова
* Преди и след, реж. Добромир Димитров
* Срам, реж. Петър Крумов
* Terrror Error, реж. Александър Начев

Още хубави филми тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *