10 типа герои, които можеш да срещнеш в Zoom

Няколко често срещани персонажи във видеоконферентни разговори

0 коментара Сподели:

През последната година прекарахме толкова време във видеоконференции, че вътре вече почнаха да се появяват герои, ексклузивно живеещи в зуум. Тези митични създания са отчасти хора, отчасти нещо магическо, митично или обгърнато в мистерия. Всеки измислен герой има свой собствен проблем с технологиите и начина на общуване в зуум. Както обикновено, всички прилики с действителни лица и събития са напълно случайни.

Ето кои са някои от най-често срещаните герои в зуум:

ПРИНЦЕСАТА

Не е задължително да изглежда като Дисни принцеса, но присъствието на всевъзможни животинки в кадър, както казват тези дами, „е мъст“. И когато кучето/котката/папагалът съвсем стопи дистанцията, трябва да получи размахан пръст и обяснение с думите: „Не! Мама е в кол!“.

МЕДУЗА

В гръцката митология Медуза е най-известната от сестрите горгони – чудовища с женско лице и змии вместо коса, които имат способността да вкаменяват с поглед. В зуум разговор модерната Медуза е с разпиляна прическа и изглежда като застинал кадър, сякаш сама е вкаменила себе си.

ДРАКУЛА

Класическите вампири не могат да бъдат записани на камера и затова в зуум Дракула просто го няма – всички виждаме единствено закачливото ъгълче в къщата му, което е избрал за фон на тази видеоконференция. Ако случайно се появи, Дракула прилича на човек, който е прекалил и после е прекалил още малко.

РУСАЛКАТА

Също като първообраза си – легендарното същество от славянската митология,

което е жена от кръста нагоре – зуум Русалката се облича представително наполовина. Какво се случва извън кадър, не смеем да гадаем. Инцидентите с показване на това-онова също не са изключени.

КРАЛИЦАТА

Ще познаете Кралицата на зуума по тоалета и царствената осанка. Ако зависеше от нея, тя непрекъснато би била с филтър корона – все пак да се знае коя е. Също така какво са 15 минути закъснение, ако резултатът е впечатляваща визия? Поданиците имат една работа – да бъдат покорни.

ТРОЛЪТ

Троловете са свръхестествени същества от скандинавските народни поверия – те са направени от камък, имат стъклени очи и обичат да похапват хора. Зуум събратята им пък пълнят със злонамерени простотии чата. Златното правило: ако не знаеш кой е тролът, най-вероятно ти си тролът.

МАЛКОТО ЗЕЛЕНО ЧОВЕЧЕ

Също като извънземните форми на живот в старите филми точно този колега общува най-често с високочестотни звуци, а камерата му премигва, сякаш е обладана от полтъргайст. Малкото зелено човече в зуум звучи сякаш говори директно от открития Космос.

Естествено, с притеснителни звуци за фон.

ЧУДОВИЩЕТО НА ФРАНКЕНЩАЙН

И като стана дума за звуци, никой не може да бие по нечленоразделност това зуум чудовище. То бучи, сумти, грухти и издава прочие гърлени звуци. Изобщо аха-аха да проговори, но никога не го прави. Нямаме бърза работа. Може и в следващия кол.

ВЪРКОЛАКА

Във филмите лицето на човека вълк рязко се окосмява по пълнолуние. От колегите във видеоконферентен разговор винаги има поне един, който е загубил всякаква прилика с Хомо сапиенс и по-скоро напомня на бозайник от семейство Кучеви. Това е Върколака.

ЗОМБИТО

Нормално е човек да почувства необяснима умора и желание да затвори очи в един определен момент от всяка зуум сеща. Зомбито обаче изглежда така, докато едно по едно се добавят прозорчетата, а също и при приключване на кола. От една страна, е жив, но от друга – напълно умрял.

Мъжът в черно и неговата душа

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *