Донка Атанасова: Подемната сила са предизвикателствата

Тя е инженерен мениджър във Visteon

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Донка Атанасова е човекът отвътре. С други думи – инженерен мениджър в отдел „Тест и валидация“. За нея дори сърцето на Visteon е механизъм, към който не спира да е любопитна. Когато си на „ти“ със смарт технологиите, от теб се очаква само едно: да опитомиш бъдещето.

Донка с радост поема предизвикателството!

Къде е началото на твоята кариера?

Завършила съм Техническия университет в София, специалност „Телекомуникации“. Във Visteon пък постъпих през 2005 г. като тестов инженер. В момента ръководя отдел „Тест и валидация“.

Би ли ни въвела в „кухнята“ на нещата?

Работата като тестов инженер е отговорна и креативна, за хора с критично мислене и внимание към детайла. Във Visteon работим по проекти на водещи автомобилни производители и участваме в разбработката на технологии и продукти, които тепърва ще излизат на пазара. Често сме едни от първите, които тестват тези устройства в автомобили прототипи. Затова и най-голямото удовлетворение е да видиш завършен продукт в елегантен автомобил и да знаеш, че самият ти имаш пръст в това.

Какъв подход се използва при тестовете?

Смарт технологиите изискват и умен начин на тестване. Залагаме изключително на системи, които симулират различни поведения и които имат възможност да вземат автономни решения. Една от най-интересните задачи на инженерите в отдела е да създадат тези симулации и алгоритми и да изследват поведението на продукта.

И това налага висок критерий в търсенето на кадри?

Ключов елемент е кандидатите да покажат знания и оригинален подход към зададения проблем.

Трябва да имат умения за работа в екип и отговорно отношение. От години компанията организира Инженерна академия, чиято цел е да предостави обучение на млади специалисти в областта на автомобилната електроника. Най-добре представилите се имат шанс да продължат като част от нашия екип!

Ако искаш да научиш нов език...

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *