Виктор Попов: Усещам успеха всеки ден

Той е специалист в екипа на Visteon

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Като специалист по компютърни системи и технологии Виктор Попов е

сърфирал по гребена на телеком сектора и гейминг индустрията.

Преди 3 години се присъединява към Visteon, където ръководи софтуерното развитие на продуктите за Volkswagen Group. Обича да постига трудни цели и да пътува. Фен е на хубавата храна и кара сноуборд и сърф.

Коя е гравитационната сила на Visteon?

Мащабът. На компанията. На портфолиото ни. На индустрията. Чувството да знаеш, че продуктите, които създаваме, са във всяка трета кола по улиците. Но повече ми харесват хората, които работят тук. Инженери на световно ниво. И това не е клише. В екипа ми има хора, които решават изключително сложни проблеми. Понякога някой казус може да ни отнеме месеци, но накрая удоволствието от решаването му е несравнимо. В началото бях впечатлен от това, как клиентите ни искаха да работят с точно определени хора от екипа ми. Познават ни по имена.

Кои са козовете в ръката на един успешен млад човек?

Трябва да си постоянен и дисциплиниран, да си любопитен и любознателен. Опитвам се да предам това поведение на стажантите и джуниър софтуерните инженери.

Как намираш нови членове на борда на Visteon?

Трудно. Пазарът е много конкурентен, затова във Visteon си създаваме кадри. Всяка година академията ни приема студенти, които искат да работят в автомобилната индустрия и да създават софтуер за най-новите автомобили на VW, Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Maserati… Едни от най-големите ни таланти са влезли в компанията точно по този начин и сега са вече на позиции, на които взeмат важни архитектурни решения и участват в процесите по създаването на ново поколение продукти.

Какво има на бюрото ти?

Бележник, молив и острилка. С тях мисля и планирам. Също и спомени от пътувания – котка от ковано желязо от Атина, стомна от остров Йос. Освен на пътуванията съм фен на източните бойни изкуства, на движението и хубавата храна.

Ако искаш да научиш нов език.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *