(Не)вероятната кариерна история на Стоян Георгиев

Той е част от екипа на SiteGround

0 коментара Сподели:

Той е примерът за това, че инициативата и личната мотивация са най-прекият път към успеха. За разнообразието от множество други привилегии се грижи компанията, в която работи Стоян – SiteGround, българска компания сред глобалните лидери в уеб хостинг услугите в света.

Как започна работа в SiteGround?

Бях чувал хубави отзиви още преди да кандидатствам. Желанието ми винаги е било да работя в Dev екипа, но тъй като според мен нямах голям опит, реших да избера позиция, която да ми помогне да надградя уменията си. Започнах през май 2020 г. като част от Customer Care екипа – най-големия в компанията.

Как се запали по програмирането?

То винаги е било част от живота ми, както и разработването на уебсайтове.

И въпреки че завърших финанси, голяма част от свободното си време посвещавах в изграждането на личен блог заедно с приятел. Опитвайки се да мигрирам уебсайта си от Joomla към WordPress, срещнах затруднения със скриптовете. Реших да потърся помощ от новите си колеги и така публикувах въпрос в Slack, вътрешния ни канал за комуникация в SiteGround. Доста бързо получих отговор от колега от WordPress Dev екипа. Беше ръководителят на екипа, което приятно ме изненада. Обсъдихме промените, WordPress технически детайли и въпроси. По-късно ме попитаха дали искам да кандидатствам за позиция в WordPress Dev отдела. Оказа се, че повече от година са търсили човек и са видели потенциал в мен – след този случаен разговор. Ето как само 2 месеца, след като започнах на Customer Care позиция, станах част от WordPress Dev екипа на SiteGround.

Вълнуващо е и до днес, защото все още не мога да повярвам как се случи всичко…

Кое е най-важното, което научи до момента?

Научих, че човек трябва да бъде мотивиран, да вярва и да дава най-доброто от себе си всеки ден! Може би точно това ми помогна за толкова кратко време да успея да изкача поредното стъпало. В момента работя по всички WordPress плъгини на компанията, които се ползват от уебмастърите на над 2,5 милиона домейна по цял свят, използващи хостинг услугите ни.

Защо точно SiteGround?

Защото не знам да има друга българска компания, която да се грижи за своя екип по такъв отдаден начин! И съм щастлив, че вече мога да кажа това от своя личен опит. Когато проучвах компанията, всичко ми звучеше твърде хубаво, за да е истина. Сега аз съм поредното доказателство, че SiteGround e наистина специално място.

Къде е гъделът в работата ти?

Обичам динамиката. Това означава, че трябва да мисля за всяко предизвикателство, пред което съм изправен. И съответно – да намирам решение.

Какво би посъветвал бъдещите си колеги – всички онези, които са си поставили за цел да намерят мечтаната работа в SiteGround?

Бъдете мотивирани, любопитни и инициативни – никога не се знае каква възможност ще изскочи зад ъгъла – или от един случаен въпрос.

А моята (не)вероятна история за това как стигнах до това да правя точно каквото винаги съм искал, макар да започнах в съвсем друг отдел, е доказателството.

Кои са най-добрите филми за последния месец?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *