3 италиански града, в които да прекараш студентството си

Italia, amore mio...

0 коментара Сподели:

Има една държава в южната част на континента ни, която пленява както никоя друга. Между границите си тя събира повече от романтиката и багетите на Франция, минимализма на Скандинавия или цветовете на Мексико. Сред необятно зелените ѝ поля ухае на ненадминато кафе, а традиционната кухня обгръща тестото, доматения сос и моцарелата в любовна история, по-скъпа от много други.

Италия се извисява над съседките си с великолепна архитектура, автентичност и свежо джелато за десерт.

Държавата попада в топ 10 на най-предпочитаните дестинации за обучение в чужбина и съвсем скоро ще се състои събитие, което да те приближи до сбъдването на мечтата.

Virtual Study in Italy Fair 2021 e единственото специализирано изложение за висше образование в Италия, което дава възможност на българските кандидат-студенти да се свържат с представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Събитието ще се проведе онлайн на: 27 февруари (събота) и 28 февруари (неделя). Организатор е Агенция за образование в чужбина „Скай лайнс".

Ето трите града, в които сме влюбени до уши:

Рим – Вечният град

Не е лъжа, че всички пътища водят към Рим. Градът пленява с историческите си паметници, културата и легендите, вплетени във фасадите на старите сгради. Запазила духа на Средновековието, емблематичната столица може да ти предложи много. С начална точка Термини и крайна – където ароматът на каноли те заплени, тази дестинация винаги кара нещо в нас да копнее за пътуване.

Комо – природа и култура

За романтично настроените души, които жадуват за езеро, спокойствие и място, на което познаваш местния бакалин, съседите ти имат семейна изба, а с магазинерката говориш за домашна паста, може би Комо е твоето място. Представи си само – да се разхождаш из калдъръмените улици на пиаците, докато от някъде звучи цигулката на уличен музикант, а балконите са украсени с дъхави цветя. Освен всичко това там можеш да се довериш на традициите на италианското образование.

Милано – традиции и съвремие

Сутрин сред шедьоврите на Ренесанса, следобедна разходка из бутиците на „Златния площад“, вечерна сиеста с Дуомо, отразяваща се в очилата, небрежно закачени на ризата ти. Горгони и ангели ти правят компания на покрива на катедралата, а погледът ти стига чак до заснежените Алпи…

Има ли нещо по-магично?

Това съвсем не е всичко, което Италия може да  предложи, но преди да стегна куфарите и да зарежа редакторския си пост тук, спирам с писането. Можеш да направиш предварителна безплатна регистрация за изложението за кандидат-студенти ТУК.

Любовта не е само цветя и рози

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *